Nauka i technologie

Edutech Expert i Remi podpisały umowę o współpracy i zaprezentowały pakiet edukacyjny dla programu Laboratoria Przyszłości

10.11.2021, 11:27aktualizacja: 10.11.2021, 11:32

Edutech Expert Sp. z o.o.
W trakcie 13. edycji Dni Druku 3D - największego w Polsce wydarzenia branży druku przestrzennego i technologii addytywnych – firma Edutech Expert Sp. z o.o. zaprezentowała na swoim stoisku pakiet edukacyjny dedykowany dla rządowego programu Laboratoria Przyszłości.

Pakiet zawiera drukarkę 3D Flashforge Adventurer 3, polskie klocki konstrukcyjne Korbo Edu oraz roboty edukacyjne Robobloq. Pakiet opracowany jest specjalnie na potrzeby edukacji na etapie szkoły podstawowej. Wraz z urządzeniami i klockami nauczyciele szkół otrzymają dostęp do szkoleń, opracowanych lekcji i ponad 120 scenariuszy zajęć, wsparcie techniczne oraz rozszerzoną do 36 miesięcy gwarancję.

W ramach umowy o współpracy Edutech Expert Sp. z o.o. dostarczy Remi s.c. 1040 drukarek 3D Flashforge Adventurer 3 oraz 6240 szpul biodegradowalnego filamentu PLA (materiał wykorzystywany w edukacji do druku 3D). Remi s.c. to firma działająca ponad 30 lat na terenie Polski jako producent oraz dystrybutor pomocy dydaktycznych, dostarczający zestawy edukacyjne do placówek oświatowych.

„Drukarka 3D Flashforge Adventurer 3 to zdecydowanie najlepszy wybór dla edukacji, jest łatwa, prosta i intuicyjna. Specjalizujemy się we wdrożeniach w szkołach podstawowych, nasze szkolenie >>druk 3D w edukacji<< jest dedykowane dla nauczycieli, zawiera moduły obejmujące cały proces projektowy od pomysłu, poprzez projektowanie aż po wydruk. Zajęcia z robotami, klockami konstrukcyjnymi i drukarkami 3D to budowanie kompetencji przyszłości, taki jest cel programu Laboratoria Przyszłości” – powiedział Bartosz Michalak, prezes zarządu Edutech Expert.

Edutech Expert Sp. z o.o. jest autoryzowanym dystrybutorem i autoryzowanym serwisem producenta Flashforge na terenie Polski. Firma specjalizuje się we wdrożeniach druku 3D w placówkach oświatowych, a jako firma wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowych (RIS: 2.14/00189/2021) prowadzi szkolenia dla nauczycieli w ramach autorskiego kursu „druk 3D w edukacji”.

Laboratoria Przyszłości to inicjatywa edukacyjna realizowana przez Ministerstwo Edukacji i Nauki we współpracy z Centrum GovTech w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Misją programu jest stworzenie nowoczesnej szkoły, w której zajęcia będą prowadzone w sposób ciekawy, angażujący uczniów oraz sprzyjający odkrywaniu ich talentów i rozwijaniu zainteresowań. Wsparcie będzie przekazane jeszcze w 2021 roku w całości z góry - bez konieczności wniesienia wkładu własnego.

Źródło informcji: Edutech Expert Sp. z o.o.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 10.11.2021, 11:27
Źródło informacji Edutech Expert Sp. z o.o.