Nauka i technologie

HEUTHES na wysokich pozycjach w nowym rankingu IT@BANK 2021

02.12.2021, 08:30aktualizacja: 02.12.2021, 08:30

Jak co roku, koniec listopada to czas kiedy Miesięcznik Finansowy BANK organizuje konferencję połączoną z ogłoszeniem rankingu IT@BANK najlepszych firm informatycznych współpracujących z sektorem finansowym. W tym roku odbyła się 16. edycja tego rankingu.

Aby uczestniczyć w najnowszej edycji raportu IT@BANK 2021 każda z firm technologicznych przesłała wypełnione ankiety zawierające informacje, na podstawie których zostały obliczone poszczególne wskaźniki.

W obecnej edycji rankingu firm IT pracujących na potrzeby sektora finansowego firma HEUTHES została ujęta aż w 6 kategoriach:

Nazwa rankingu / Miejsce

Ranking główny - miejsce 22

Sektor dostawców dla Banków Spółdzielczych - miejsce 6

Dystrybutorzy oprogramowania - miejsce 12

Pozycja w sektorze finansowym - miejsce 19

Firmy z najwyższym potencjałem rozwoju - miejsce 38

Efektywność - miejsce 14

W rankingu udział wzięło 46 podmiotów, a porównując z rokiem ubiegłym firma HEUTHES utrzymała swoją pozycję w Rankingu głównym, awansowała o dwa miejsca w Sektorze dostawców dla Banków Spółdzielczych oraz podniosła notowanie w kategorii Dystrybutorów oprogramowania.

Do najważniejszych, autorskich technologii HEUTHES należą CLIENT-WEB-SERVER, HDB, CADABAT, VIMI, KOBADIBUS, RTAPU, BLOCKCHAIN SECURITY MODULE, PROAPERMAN, R2O, HEURISTICS PATTERN FINDER, BIFILAR.

Główne systemy informatyczne firmy to MULTICENTAUR PAYMENT HUB, GRYFCARD, GRYFBANK, ISOF-WORKFLOW oraz ISOF-ERP.

Systemy firmy pracują w Banku PEKAO SA (od 1989 r.), a także w obydwu Zrzeszeniach Banków Spółdzielczych (Bank BPS SA i Grupa BPS oraz SGB-BANK SA i Spółdzielcza Grupa Bankowa). Rozwiązania HEUTHES pracują także w DnB Bank Polska SA, Volkswagen Bank GmbH oraz w wielu firmach z sektora MSP.

Więcej informacji na stronach www.heuthes.pl.

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

Data publikacji 02.12.2021, 08:30
Źródło informacji HEUTHES Sp. z o.o.