Polityka i społeczeństwo

Top 8 wydarzeń podczas 3. edycji Dnia Kariery Kobiety w IT

07.12.2021, 08:00aktualizacja: 07.12.2021, 08:00

Future Collars - grafika

Dzień Kariery Kobiety w IT to bezpłatna konferencja online dla kobiet zainteresowanych pracą w technologiach i IT. Podczas całodziennego wydarzenia odbędzie się 7 paneli, 18 warsztatów, 2 power speeche i 11 sesji speed mentoringowych umożliwiających uczestniczkom lepsze poznanie perspektyw rozwojowych, jakie oferuje branża IT. To również okazja do zdobycia nowych umiejętności, odnalezienia motywacji do działania i nabrania odwagi do obejmowania coraz wyższych stanowisk. Organizatorem jest Future Collars, nowoczesna szkoła programowania i kompetencji cyfrowych online.

W tym roku konferencja została podzielona na dwie ścieżki: RESTART i UPGRADE. Pierwszy blok adresowany jest do kobiet znajdujących się dopiero na początku drogi do wejścia do IT. Drugi powstał z myślą o kobietach, które mają już kilkuletnie doświadczenie w pracy w IT i zastanawiają się, jak kierować swoją karierą, aby wspiąć się na szczyt. Poniżej prezentujemy zestawienie 8 najważniejszych wystąpień tegorocznej edycji. Jeżeli chcesz wejść lub rozwijać swoją karierę w IT – nie może Cię w tym roku zabraknąć.

● “Zrób to! Motywacja i siła woli w osiąganiu celów”

W swoim power speechu dr Ewa Jarczewska-Gerc opowie o tym, jaką rolę w naszym życiu pełnią cele, osiągnięcia i sukcesy, czym jest motywacja oraz jak budować poczucie własnej skuteczności.

⦁ “CTO/CIO: mój rozwój – perspektywa kobiet i mężczyzn”

Spotkanie wokół czterech różnych historii drogi na najwyższe stanowiska w IT osób pracujących w BNP Paribas Bank Polska, Future Collars i Google Cloud, poprowadzone przez dr Aleksandrę Suchorzewską.

● “Projekt Rodzina”

Panel poświęcony wyzwaniom przed jakimi stają kobiety i mężczyźni łączący wiele ról zawodowych, prywatnych i społecznych. Będzie to okazja do rozmowy o tym, jak realizować się zawodowo i jednocześnie odnaleźć emocjonalną przestrzeń na rozwój wśród najbliższych.

⦁ “Ograniczenia są nie tylko w Twojej głowie!

Drugi power speech, podczas którego Sylwia Błach opowie o przeszkodach, jakie musiała pokonać, aby zostać programistką i pisarką oraz o tym, jak świadomość swoich ograniczeń i ich akceptacja może pomóc osiągnąć sukces.

● “Każda opowieść jest o zmianie. Jak opowiadać o zawodowych wyzwaniach?”

Warsztat z ekspertką od storytellingu – Aleksandrą Więcką, która podpowie, jak opowiadać o sobie, aby wzbudzać ciekawość oraz jak zaczynać i kończyć opowieść, aby inni pytali, co dalej?

⦁ “Jak sprawdzić, który zawód w IT jest dla mnie?”

Wykład Agnieszki Musiał-Terleckiej, która przybliży najnowszy test kompetencji przygotowany przy współpracy Future Collars oraz HR INSTITUTE, umożliwiający precyzyjne zidentyfikowanie mocnych stron i dopasowanie najlepszej dla siebie ścieżki kariery w IT.

● “Praktyczne zastosowania Sztucznej Inteligencji w PKO Banku Polskim”

Warsztat, podczas którego szczegółowo zostanie omówione działanie kilku wybranych rozwiązań przygotowanych na potrzeby biznesowe PKO Banku Polskiego. Nie zabraknie także konkretów dotyczących wykorzystywanych danych i algorytmów.

⦁ “Jak chatbot uczy się rozmawiać z ludźmi?”

Podczas warsztatu Marek Stefaniak – architekt AI w BNP Paribas Bank Polska opowie, dlaczego warto stosować chatboty, co jest niezbędne do zbudowania dobrego chatbota oraz jakie są perspektywy rozwoju chatbotów.

Cały program dostępny jest na stronie internetowej konferencji: https://futurecollars.com/dzien-kariery-kobiety-w-it-2021/, poprzez którą odbywa się również rejestracja. Udział jest bezpłatny.

Wydarzenia zrealizowane przy współpracy z: Accenture, BNP Paribas Bank Polska, Credit Suisse, Empik, Google, Nationale Nederlanden, NESsT, Orange, PFR TFI, PKO Bank Polski.

Partnerzy medialni: Businesswoman&Life, ICAN Management Review Polska, ITwiz, Magazyn Wysokie Obcasy Praca, Mam Startup, Mamo Pracuj, MIT Sloan Management Review Polska, My Company Polska, Sukces Pisany Szminką, THINKTANK, WP.

Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Stołecznego Warszawy.

Więcej informacji: https://futurecollars.com | Facebook | LinkedIn

KONTAKT: