CES 2022: firma Kohler przedstawi osiem nowych produktów dla inteligentnych domów

03.01.2022, 15:05aktualizacja: 03.01.2022, 15:10

KOHLER, Wisconsin, 3 stycznia 2022 r. /PRNewswire/ -- Firma Kohler, czołowa międzynarodowa marka, zaprezentuje na targach CES 2022 osiem nowych produktów dodanych do swojego portfolio inteligentnego domu z myślą o poprawie komfortu życia i ułatwieniu ludziom odnalezienia spokoju ducha:

Z interaktywną informacją wielokanałową można się zapoznać tutaj: https://www.multivu.com/players/English/8991951-kohler-new-smart-home-products-ces-2022/

Inteligentna technologia kąpieli PerfectFill to inteligentny odpływ, cyfrowy sterownik/aplikacja i napełnianie wanny. PerfectFill napełnia wannę wodą o preferowanej temperaturze oraz do pożądanej głębokości za pomocą prostej komendy głosowej lub poprzez aplikację KOHLER Konnect, ograniczając czas poświęcany na monitorowanie wanny podczas jej napełniania. Dotychczas prezentowany jako technologia koncepcyjna, PerfectFill będzie dostępny w sprzedaży w maju 2022 roku.

Zawory i sterowniki Anthem - cyfrowe zawory obsługujące szereg odbiorników, integrujące się z aplikacją KOHLER Konnect, współpracujące z asystentami głosowymi i oferujące wyjątkową funkcjonalność niezależnej regulacji temperatury i przepływu w każdym odpływie. W połączeniu z głowicami prysznicowymi Statement, główkami prysznicowymi, głowicami deszczowymi i dyszami do ciała, Anthem stanowi unowocześnienie prysznica dzięki innowacyjnej technologii i inżynierii.

Purist Suspend - bateria kuchenna montowana na suficie, wyposażona w zdalny uchwyt, który zarządza aktywacją, temperaturą i głośnością oraz w pełni regulowany wąż z możliwością obrotu o 180 stopni.

Bezdotykowa bateria łazienkowa - nowa kategoria wyrobów marki Kohler. Baterie te działają za pomocą prostego ruchu ręką, oferują regulację temperatury i są zasilane bateriami, umożliwiając tym samym łatwą modernizację techniczną.

Kohler Power Reserve - modułowy domowy system magazynowania energii, który w połączeniu z systemami solarnymi zapewnia właścicielom domów dostęp do energii słonecznej niezależnie od pogody, pory dnia czy stanu sieci energetycznej.

Cyfrowy Lock Box Robern IQ - inteligentny system zamykania, który oferuje kompaktowy sposób na bezpieczną ochronę kosztowności, lekarstw i przedmiotów osobistych. Cyfrowy Lock Box jest wyposażony w panel dotykowy, jak również w aplikację do ustawiania i ochrony haseł oraz zapewnienia bezpieczeństwa przedmiotów.

Wśród dodatkowych produktów, które pojawią się na rynku w 2022 roku, znajdą się wanna Stillness Bath, wielozmysłowe rozwiązanie inspirowane japońskimi kąpielami leśnymi oraz H2Wise z technologią Phyn, inteligentne monitory wody zaprojektowane do wykrywania przecieków i śledzenia zużycia wody w gospodarstwie domowym.

Zobacz materiały prasowe KOHLER CES.

Kohler Co.

Firma Kohler Co., założona w 1873 roku, jest światowym liderem w dziedzinie projektowania, innowacji i wytwarzania produktów kuchennych i łazienkowych; luksusowych szafek, płytek ceramicznych i oświetlenia; silników, generatorów i rozwiązań z zakresu czystej energii; a także właścicielem/operatorem dwóch pięciogwiazdkowych ośrodków hotelarsko-golfowych w Kohler w stanie Wisconsin i w St. Andrews w Szkocji.

Źródło: Kohler Co.

KONTAKT: