Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Shitty Dinner to połączenie komediowej improwizacji z doskonałym jedzeniem. To właśnie podczas tego wieczoru w restauracji poznaje się najuczciwszych kelnerów i kucharzy, którzy nie ukrywają przed gośćmi niczego. Nigdy nie wiadomo, co jeszcze się wydarzy. Oczywiście sama kolacja będzie doskonała, a jedzenie perfekcyjne, ale cała otoczka sprawi, że konsumpcję poprzedzą salwy gromkiego śmiechu.
Przedsprzedaż komicznej kolacji rusza symbolicznie od prima aprilis, a premierowy event zaplanowany jest już na czerwiec 2022.
„Przygotowanie i wdrożenie tego niezwykłego projektu zajęło kilka miesięcy. Wizja, scenariusz, aktorzy, rekwizyty - wszystko z dbałością o najdrobniejsze szczegóły - mówi Ewelina Kaźmierczak, specjalista ds. projektów firmy Wyjątkowy Prezent. - Mogę jednak z radością zakomunikować, że jesteśmy niemal gotowi, by zaprezentować jedno z najbardziej wyczekiwanych przeżyć gastronomicznych w Polsce” - dodaje.
Zrodzona na Litwie
Shitty Dinner nie brzmi zachęcająco? Wyjątkowy Prezent zapowiada, że taka kolacja potrafi nie tylko rozbawić, ale także zaskoczyć.
Pomysł na najbardziej absurdalną kolację pojawił się na Litwie, gdzie uznano, że wieczór w restauracji, podczas którego nic nie idzie zgodnie z planem, to wdzięczny temat do żartów i zabawy - nie tylko dla gości kolacji, ale także dla aktorów, wcielających się w obsługę. Shitty Dinner stała się – obok Kolacji w Ciemności – jedną z najpopularniejszych tematycznych kolacji na Litwie oraz w Łotwie. Teraz pojawia się możliwość „poznania” jej również w Polsce.
„Pracę nad Shitty Dinner w Polsce rozpoczęliśmy w czerwcu 2021 roku. Udało się nam znaleźć idealną restaurację na taką kolację pod względem pysznego jedzenia, nie tylko układu sali. Później rozpoczęły się prace nad scenariuszem oraz szukanie aktorów, czyli najważniejsza część projektu. Łącznie przeprowadziliśmy 6 castingów, w których wzięło udział kilkudziesięciu kandydatów - jestem przekonana, że wybraliśmy spośród nich najlepszych, którzy sprostają wyzwaniu i będą zabawiać gości do łez” - opowiada Ewelina Kaźmierczak.
„Połączenie komediowej improwizacji i doskonałego jedzenia okazało się ogromnym sukcesem. Z kolacji na Litwie, Łotwie, w Estonii i Finlandii skorzystało już ponad 6000 osób. Pomimo pandemii zainteresowanie kolacją wciąż rośnie. Uważam, że dzieje się tak, ponieważ jest to okazja na przeżycie fajnego wieczoru, z której mogą korzystać osoby w różnym wieku” - oznajmia Marcin Rumiński, kierownik Działu Produktu i Marki Własnej Wyjątkowego Prezentu.
Perełki zespołu
Goście kolacji znajdą się w samym centrum komediowego spektaklu, który będzie dział się na żywo, tuż przed ich oczami.
Za udany wieczór odpowiadać będą: szef kuchni - Tomir, kelnerka - Dżesika oraz kelner - Maciuś. Szef kuchni Shitty Dinner, Tomir, jest mocno podenerwowanym człowiekiem. Ma żal do całego świata, że przez kontuzję nadgarstka nie wziął udziału w popularnym programie kulinarnym i przez to nie zrobił wspaniałej kariery. Czasem krzyczy i „wspomaga” się trunkami, ale jedzenie przeważnie robi doskonałe.
Kelnerka Dżesika przypomina nieco krokodyla. Ma małe rączki do pracy, ale ogromną buzię do zabawiania gości rozmową, plotkowania i starania się o lepszą przyszłość… dla siebie. Co niby obchodzą ją inni ludzie?
Kelner Maciuś ma serce ze złota i zawsze stara się być perfekcjonistą. Jednak rzadka choroba „gapowactwo złośliwe” skutecznie uniemożliwia mu bycie dobrym kelnerem. Z powodu braku lepszych propozycji wylądował w Shitty Dinner. Startował w wielu konkursach muzycznych. Bez powodzenia.
Dania warte gwiazdek Michelin
Znakomita restauracja na mniej więcej 2 godziny zmieni się w walczącą o przetrwanie knajpkę. Szef kuchni oraz jego zespół, by restauracja nie splajtowała, zrobią wszystko... źle. Tylko jedna rzecz wyjdzie doskonale - 3-daniowa kolacja z lampką wina będzie najbardziej udaną rzeczą podczas tego wieczoru. Przekąska, danie główne i deser przyrządzone zostaną specjalnie na tę okazję, a lampka wina zostanie dobrana specjalnie do potraw. W cenę kolacji są również wliczone napoje, a kolacja występuje w trzech wariantach - mięsnym, wegetariańskim bądź rybnym.
Nieprzypadkowa lokalizacja
Shitty Dinner odbywa się w łódzkiej restauracji Ukryte Rzeki, specjalizującej się w kuchni fusion. Ta elegancka restauracja na dwie godziny zmieni się w miejsce, które ma „nóż na gardle” i walczy o przetrwanie. Połączenie improwizowanej komedii, doskonałego jedzenia i oryginalnej restauracji gwarantuje wieczór pełen wrażeń.
Źródło informacji: Wyjątkowy Prezent
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 04.04.2022, 10:19 |
Źródło informacji | Wyjątkowy Prezent |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozbudowany Terminal Gazu Płynnego w Szczecinie poprawi bezpieczeństwo energetyczne Polski PAP
Spółka ORLEN Paliwa zakończyła - wartą 150 mln zł - rozbudowę Terminalu Gazu Płynnego w Szczecinie. Obiekt zwiększył dwukrotnie pojemność magazynową oraz możliwości przeładunkowe o blisko 65 procent, do 400 tysięcy ton LPG rocznie. „Zadbaliśmy o dużo większe bezpieczeństwo dostępności gazu LPG w Polsce. To kolejny element realizacji strategicznego planu wzmacniania bezpieczeństwa dostaw nośników energii” - powiedział Marek Balawejder, członek zarządu ds. sprzedaży detalicznej w ORLEN.- 13.06.2025, 15:14
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
Iberdrola na PSEW 2025: należy usprawnić proces przyłączania projektów wiatrowych do sieci energetycznej PAP
„Kluczowa z naszej perspektywy jest inicjatywa rządowa, która ma na celu usprawnienie procesu przyłączania projektów wiatrowych do sieci energetycznej oraz przyspieszenie procedur biurokratycznych” - mówiła Joanna Bolesta, Senior Regulatory Affairs Manager w Iberdrola Renewables Polska podczas konferencji Polskiego Stowarzyszenie Energetyki Wiatrowej, PSEW 2025, która odbyła się w Świnoujściu.- 13.06.2025, 14:48
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
Nawet 90 mld zł w ciągu 10 lat na badania i rozwój: czy polski przemysł i gospodarka są gotowe na innowacyjny skok? PAP
Po inwazji Rosji na Ukrainę polskie nakłady na obronność wzrosły ponad dwukrotnie, a utrzymanie tego tempa oznacza, że w ciągu dekady przeznaczymy na obronność ok. 1,8 bln zł. Jeżeli choć 5 proc. z tej sumy (ok. 90 mld zł) zostanie zainwestowanych w badania i rozwój, to będzie to stanowić ogromny impuls rozwojowy dla całej gospodarki - przekonywali uczestnicy debaty zorganizowanej przez Sieć Badawczą Łukasiewicz.- 13.06.2025, 12:32
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ