Andersen Global zwiększa obecność w Słowenii, nawiązując współpracę z kolejną kancelarią członkowską

12.05.2022, 13:37aktualizacja: 12.05.2022, 13:39

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global poszerza swoją ofertę usług prawno-podatkowych w Słowenii poprzez utworzenie spółki Andersen Advisory, Ltd., podmiotu świadczącego usługi z zakresu podatków, księgowości, wyceny i innego rodzaju doradztwa dla przedsiębiorstw. Andersen w Słowenii to jednostka powiązana spółki Law Firm Senica & Partners Ltd., która od 2021 r. jest kancelarią członkowską Andersen Global.

Katarina Kresal, wspólniczka zarządzająca Andersen w Słowenii, blisko współpracuje z klientami indywidualnymi i biznesowymi, którzy korzystają z kompleksowej oferty usług w zakresie podatków, księgowości, wyceny i powiązanych usług doradztwa dla przedsiębiorstw, w tym dotyczącego fuzji i przejęć, due diligence, restrukturyzacji finansowej i upadłości, podatku VAT oraz cen transferowych.

„We współczesnym otoczeniu klienci potrzebują zintegrowanych rozwiązań najwyższej klasy – powiedziała Katarina. – Powiększenie bazy Andersen w Słowenii w połączeniu z ofertą usług prawnych świadczonych za pośrednictwem kancelarii Senica & Partners pozwoli zapewnić klientom kompleksowe rozwiązania oraz ich sprawną realizację na poziomie regionalnym i międzynarodowym. Dla naszej kancelarii oznacza to z kolei jeszcze sprawniejszą realizację strategii rozwojowej i możliwości jeszcze lepszej obsługi naszych klientów przy wsparciu innych kancelarii członkowskich i współpracujących z Andersen Global”.

Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen, dodał:

„Zwiększając nasz potencjał w Słowenii możemy zapewnić klientom cały pakiet zintegrowanych usług, wzmacniając pozycję na rynku i zasięg naszych usług w regionie oraz dodatkowo usprawniając ich realizację”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 10 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 340 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220511006020/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: