BioMaxima zaprasza na prezentację raportu za I kwartał 2022 roku oraz omówienie wyników za 2021 rok

26.05.2022, 08:46aktualizacja: 26.05.2022, 08:49

BioMaxima SA, wiodący polski producent i eksporter diagnostyki laboratoryjnej, przedstawi raport z wynikami finansowymi po I kwartale 2022 roku. Konferencja online odbędzie się w poniedziałek, 30 maja 2022 r., o godzinie 9:00. Oprócz prezentacji najnowszego raportu i planów na nadchodzące miesiące, zarząd omówi wyniki spółki w 2021 r., a także odpowie na dodatkowe pytania. W opublikowanym 29 kwietnia br. raporcie za 2021 rok BioMaxima wykazała rekordowe 79088 tys. zł przychodów oraz 10243 tys. zł. zysku netto.

„Zapraszamy inwestorów na pierwszą konferencję wynikową po przejściu na rynek główny GPW. Pomimo zawirowań na światowych rynkach, spółka odnosi kolejne sukcesy, co potwierdzają wyniki za pierwsze trzy miesiące 2022 r. Po rekordowym ubiegłym roku, kiedy osiągnęliśmy 79088 tys. zł przychodów netto – wzrost na poziomie 29 proc. r/r – ten rok rozpoczęliśmy od podpisania dużej umowy, którą już udało się zrealizować, nie zaniedbując podstawowego biznesu. W imieniu zarządu spółki zapraszam na konferencję, podczas której przedstawimy raport finansowy za I kwartał. 2022 r., omówimy bieżącą sytuację spółki, a także podsumujemy ubiegły rok oraz odpowiemy na dodatkowe pytania inwestorów” – powiedział Łukasz Urban, prezes zarządu BioMaxima.

Konferencja odbędzie się online, na którą trzeba się uprzednio zarejestrować pod linkiem: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_cLDaFUKNSOOKTD7UPuorLg

Każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma zindywidualizowany link, poprzez który będzie można dołączyć do konferencji. Za pośrednictwem platformy ZOOM będzie można zadać pytania do zarządu.

BioMaxima S.A. od 1997 r. specjalizuje się w produkcji systemów do diagnostyki chorób zakaźnych, m.in. testów mikrobiologicznych, systemów do oznaczania lekowrażliwości, a także szerokiej gamy odczynników oraz sprzętu do diagnostyki in vitro. Spółka również dystrybutorem produktów uznanych światowych firm diagnostycznych, zaopatruje w swoje produkty ponad 2 tys. laboratoriów w Polsce oraz prowadzi działalność eksportową na ponad 60 rynkach. Od 2010 r. BioMaxima jest spółką notowaną, w styczniu 2022 r. notowania akcji zostały przeniesione z rynku NewConnect na rynek główny GPW.

Źródło informacji: BioMaxima

Data publikacji 26.05.2022, 08:46