ERBUD SA (34/2022) Podpisanie Aneksu do znaczącej umowy finansowej z Santander Bank Polska S. A. z siedzibą w Warszawie.

08.07.2022, 14:40aktualizacja: 08.07.2022, 14:41

Raport bieżący 34/2022

Zarząd ERBUD S.A. (Emitent) informuje, iż w dniu 08.07.2022 r. ERBUD S.A. (Emitent) wraz ze Spółką ONDE S.A. otrzymał podpisany z Santander Bank Polska S. A. Aneks nr 10 do Umowy o MultiLinię nr K01393/15 z dnia 20 listopada 2015 r. wraz z późniejszymi zmianami.

Na mocy niniejszego Aneksu Emitent oraz Spółka ONDE S.A. mogą korzystać z linii wielocelowej (kredyt w rachunku bieżącym oraz linia na gwarancje bankowe i akredytywy) do kwoty 165.800.000,00 zł (sto sześćdziesiąt pięć milionów osiemset tysięcy zł), z zastrzeżeniem, że Spółka ERBUD S.A. będzie mogła korzystać z usług w ramach MultiLinii do kwoty 60.800.000,00 zł (sześćdziesiąt milionów osiemset tysięcy zł).

Zapadalność linii przypada na dzień 07.07.2023 roku. Pozostałe warunki nie uległy zmianie. Oprocentowanie kredytu w rachunku bieżącym wynosi 2,0% (marża banku) + Wibor 1M (stawka bazowa). Prowizja za udzielenie gwarancji z terminem obowiązywania do 3 lat wynosi 1,8% rocznie. Prowizja za udzielenia gwarancji z terminem obowiązywania od 3 do 5 lat wynosi 2,2% rocznie.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz