PROTEKTOR SA (32/2022) Uznanie przez NCBR bezzasadności prowadzenia prac badawczo-rozwojowych w ramach projektu dofinansowanego przez NCBR.

01.08.2022, 17:04aktualizacja: 01.08.2022, 17:05

Raport bieżący 32/2022

Zarząd PROTEKTOR S.A. z siedzibą w Lublinie, pod adresem: ul. Vetterów 24A-24B, 20-277 Lublin, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS: 0000033534 ("Spółka"), kapitał zakładowy 9 572 300,00 zł, NIP 7120102959, realizując obowiązek Emitenta określony w art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (rozporządzenie MAR) niniejszym w nawiązaniu do raportów nr 9/2021 z 29 marca 2021 oraz nr 4/2022 z 17 lutego 2022 r. informuje, że w dniu 31 lipca 2022 roku Spółka otrzymała z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju ("NCBR") pismo potwierdzające, że zaprzestanie prowadzenia dalszych prac w projekcie pn. "Obuwie przyszłości - opracowanie inteligentnych rozwiązań (smartware) dla pensjonariuszy i pracowników domów opieki, szpitali, jak również rozwiązań wspierających pracę ratowników, w szczególności straży pożarnej" ("Projekt") jest zasadne w związku z brakiem ekonomicznego uzasadnienia dla dalszej realizacji Projektu.

Jednocześnie NCBR poinformował, że Projekt został zgodnie z umową uznany za zakończony, a Spółka otrzyma dofinansowanie proporcjonalnie do zakresu zrealizowanych prac.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz