Midea sklasyfikowana na 245 miejscu w tegorocznym rankingu Fortune Global 500 dzięki transformacji opartej na technologii i przełomowych rozwiązaniach na zagranicznych rynkach

03.08.2022, 11:42aktualizacja: 03.08.2022, 11:46

Business Wire

FOSHAN, Chiny--(BUSINESS WIRE)-- Ogłoszono tegoroczny ranking Fortune Global 500, w którym Grupa Midea została sklasyfikowana po raz siódmy z rzędu, tym razem awansując na miejsce 245.

Niniejszy komunikat prasowy zawiera multimedia. Pełna wersja komunikatu dostępna tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220731005072/en/

W kwietniu bieżącego roku Grupa Midea opublikowała raport za rok 2021, informując, że roczny przychód firmy wzrósł o 20,06 proc. i osiągnął rekordowy poziom 343,4 mld juanów.

Midea będzie w dalszym ciągu ukierunkowywać działania na „Przywództwo technologiczne”, przyspieszając transformację opartą na technologii.

W segmencie C firma dąży do zapewnienia użytkownikom jak najlepszych doświadczeń w zakresie inteligentnych urządzeń domowych i usług poprzez wykorzystanie technologii IoT i sztucznej inteligencji.

W segmencie B Midea skupia się na rozwoju nie tylko obszarów biznesowych ToB, takich jak robotyka i automatyka, technologie budowlane, zarządzanie energią, inteligentne podróże i usługi zdrowotne, ale także na dalszym rozwoju transformacji i unowocześnianiu obszarów biznesowych związanych z innowacjami cyfrowymi, takich jak Annto i Midea Cloud.

W ramach tego podejścia Midea będzie dążyć do efektywniejszej realizacji swojego zasadniczego celu, jakim jest ewolucja z firmy produkującej urządzenia domowe w grupę technologiczną opartą na innowacjach.

Midea Industrial Technology inwestuje w zieloną energię i produkty o wysokiej precyzji, a także obsługuje marki takie jak GMCC, Welling, HICONICS, SERVOTRONIX itp.

Dzięki cyfrowej platformie usług budowlanych, Midea Building Technologies zapewnia kompleksowe rozwiązania, które są inteligentne, cyfrowe i niskoemisyjne.

Dział robotyki i automatyki skupia się na dostarczaniu rozwiązań w zakresie robotyki przemysłowej, automatycznych systemów logistycznych i systemów transmisyjnych dla dziedzin przyszłości, jak również rozwiązań z zakresu opieki zdrowotnej, rozrywki, nowej konsumpcji itp.

Dział innowacji cyfrowych dostarcza rozwiązania i usługi na rzecz cyfrowej transformacji przedsiębiorstw.

Ponadto, Midea poszukuje przełomowych rozwiązań na zagranicznych rynkach; w ostatnim czasie należący do COSCO CSP Abu Dhabi podpisał umowę z Midea dotyczącą wspólnej budowy zagranicznego tranzytowego centrum magazynowego na Bliskim Wschodzie, co ułatwi międzynarodowym użytkownikom dostęp do produktów Midea.

Grupa Midea z dumą zatrudnia ok. 160 tys. pracowników, w tym ponad 30 tys. osób w zagranicznych oddziałach.

Grupa Midea

Grupa Midea, której wizja polega na „wprowadzaniu w życie wspaniałych innowacji”, od 54 lat wyznaje filozofię ulepszania życia dzięki technologii. W ciągu ostatnich pięciu lat zainwestowaliśmy prawie 50 mld juanów w badania i rozwój, posiadamy 35 centrów badawczo-rozwojowych i 35 głównych baz produkcyjnych na całym świecie. Z naszych produktów i usług korzysta około 400 mln konsumentów w ponad 200 krajach i regionach.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220731005072/en/

Źródło: Grupa Midea

KONTAKT: