IZOLACJA JAROCIN SA (8/2022) Korekta raportu bieżąceego 8/2022 - Powołanie Komitetu Audytu

04.10.2022, 11:57aktualizacja: 04.10.2022, 11:58

Raport bieżący 8/2022

Zarząd IZOLACJI-JAROCIN SA przekazuje do publicznej wiadomości korektę raportu bieżącego nr 8/2022 z dnia 10.06.2022 r.

Korekta dotyczy wskazanej błędnie podstawy prawnej przekazania komunikatu (Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne), podczas gdy publikacja odbywała się na podstawie Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe. Pozostała treść raportu bieżącego pozostaje bez zmian.

Pełna poprawna treść raportu brzmi:

Podstawa prawna: Art 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe.

Zarząd IZOLACJI-JAROCIN SA, działając na podstawie art. 128 i 129 ustawy z dnia 11.05.2017r. o biegłych

rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym (Dz. U. z 2017 r., poz. 1089) informuje, iż na

posiedzeniu Rady Nadzorczej w dniu 10 czerwca 2022 roku został powołany Komitet Audytu w składzie:

1.Lesław Śliwko - Przewodniczący Komitetu Audytu, członek niezależny,

2.Zofia Pietrus - Członek Komitetu Audytu, członek zależny,

3.Magdalena Mazur - Członek Komitetu Audytu, członek niezależny.

Spółka IZOLACJA-JAROCIN SA, informuje, iż Komitet Audytu we wskazanym wyżej składzie spełnia kryteria

niezależności oraz pozostałe wymagania określone w art. 129 ust. 1, 3, 5, i 6 ustawy o biegłych rewidentach,

firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym, tj.:

a) przynajmniej jeden członek komitetu audytu posiada wiedzę i umiejętności w zakresie rachunkowości lub

badania sprawozdań finansowych,

b) większość członków komitetu audytu, w tym jego przewodniczący, jest niezależna od Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz