Nauka i technologie

Solidigm przedstawia P44 Pro - dysk SSD dla entuzjastów

18.10.2022, 16:37aktualizacja: 18.10.2022, 16:39

SAN JOSE, Kalifornia (USA)--(BUSINESS WIRE)-- Firma Solidigm wprowadza na rynek nowy konsumencki dysk SSD - model P44 Pro z wydajnością PCIe 4.0. Produkt wyróżnia się doskonałą wydajnością energetyczną i prędkością działania, dzięki którym sprawdzi się przy wykonywaniu nawet najbardziej wymagających zadań.

P44 Pro zapewnia spektakularną wydajność PCIe 4.0 z sekwencyjną prędkością odczytu do 7000 MB/s. Testy Solidigm potwierdzają, że jest to doskonałe połączenie prędkości i wydajności - dysk spełnia, a nawet przekracza oczekiwania wydajnościowe, pobierając zaledwie 5,3 W. P44 Pro jest produkowany w wersjach o pojemności 512 GB, 1 TB i 2 TB.

Z P44 Pro współpracuje oprogramowanie Solidigm Synergy™ w celu optymalizacji wydajności i „wypełnienia luki” pomiędzy hostem a urządzeniem pamięci masowej. Użytkownik może przeglądać raporty o stanie dysku i manualnie uruchamiać przydatne funkcje. Oprogramowanie to można pobrać bezpłatnie na stronie: https://www.solidigm.com/us/en/products/client/synergy.html.

„Nasz flagowy konsumencki dysk SSD - P44 Pro - został stworzony w oparciu o naszą najnowocześniejszą technologię NAND. W połączeniu z potężnym oprogramowaniem Solidigm zapewnia wysoką wydajność, której oczekują użytkownicy korzystający z wymagających aplikacji. P44 Pro to jak dotąd najmocniejszy konsumencki dysk SSD wyprodukowany przez Solidigm, a także najlepszy dysk SSD dla entuzjastów na rynku - mówi Sanjay Talreja, główny dyrektor Client Storage Group. - Ten dysk zapewnia szybkie uruchamianie i ładowanie oraz szybki zapis, czyli wszystkie parametry pożądane przez entuzjastów gier i twórców treści. Dzięki doskonałej wydajności energetycznej, P44 Pro minimalizuje throttling, który może być spowodowany przegrzaniem sprzętu - dzięki temu możliwe jest utrzymanie stałej szczytowej wydajności”.

„Wielokrotnie nagradzane komputery do gier firmy MAINGEAR bazują na szybkiej pamięci masowej, która oferuje najlepszą możliwą wydajność - mówi Wallace Santos, prezes i założyciel firmy MAINGEAR. - Wprowadzając na rynek dysk P44 Pro, Solidigm przeniósł tę wydajność na wyższy poziom. Dyski SSD Solidigm, charakteryzujące się niesamowitą szybkością i niezawodnością wymaganą do zapewnienia wyjątkowych wrażeń podczas grania, są pierwszym wyborem dla naszych wstępnie skonfigurowanych komputerów stacjonarnych. MAINGEAR jest dumny ze współpracy z firmą o potwierdzonym dorobku w zakresie światowej klasy inżynierii rozwiązań pamięci masowej i cieszymy się, że możemy oferować dyski SSD Solidigm we wszystkich naszych produktach”.

KLUCZOWE KORZYŚCI

Stworzony do grania na nowoczesnych komputerach PC

- Szybsze uruchamianie, ładowanie i przechodzenie do kolejnych poziomów

Idealny do tworzenia treści na nowoczesnych stacjach roboczych

- Szybkie importowanie danych, konwertowanie plików, uruchamianie narzędzi projektowych i eksportowanie projektów

Zaprojektowany dla maksymalizacji efektywności energetycznej i cieplnej

- Zoptymalizowany pod kątem oszczędności energii i efektywności cieplnej, zapewniający stałą wydajność przy minimalnym throttlingu, tak aby grać intensywniej i dłużej bez obaw o utratę wydajności z powodu nadmiernej mocy i przegrzewania.

Zwiększona wytrzymałość i niezawodność

- Wysoka trwałość pozwala użytkownikom zapisywać więcej danych i odczytywać je z mniejszą liczbą błędów przez cały okres eksploatacji dysku SSD, dzięki czemu użytkownicy mogą zapisywać setki GB każdego dnia w ciągu 5 lat trwania gwarancji, ciesząc się przy tym stałą wysoką wydajnością P44 Pro przez cały okres użytkowania dysku.

Kompatybilność z Sony PS5*

- P44 Pro spełnia lub przewyższa wymagania techniczne Sony dla PS5.

Dyski P44 Pro wejdą na rynek pod koniec października 2022 i dostępne będą w poniższych cenach:

- 512GB: 79,99 USD,

- 1TB (1024GB): 129,99 USD,

- 2TB (2048GB): 234,99 USD.

*Odniesienie do Sony lub Sony PS5 nie oznacza rekomendacji przez Sony. Sony wymaga zastosowania radiatora w PS5. Zestawy SSD + radiator będzie można kupić u wybranych sprzedawców.

O SOLIDIGM

Solidigm to czołowy globalny dostawca innowacyjnych rozwiązań pamięci flash typu NAND. Produkty Solidigm wykorzystują cały potencjał możliwych obecnie do zastosowania technologii, dzięki czemu klienci mogą w pełni cieszyć się postępem dokonanym przez ludzkość. Podwaliny pod spółkę położyły wieloletnie innowacje firmy Intel w zakresie pamięci oraz pozycja międzynarodowego lidera i skala działalności w branży półprzewodników firmy SK hynix. Solidigm stał się samodzielną amerykańską jednostką zależną od SK hynix w grudniu 2021 r. Spółka z siedzibą w San Jose w Kalifornii opiera się na pomysłowości przeszło 2 tysięcy pracowników w 20 lokalizacjach na całym świecie. Więcej informacji o Solidigm znaleźć można na stronie internetowej solidigm.com oraz na profilach w serwisach Twitter @Solidigm i LinkedIn.

- Wszystkie informacje dotyczące produktów i systemów komputerowych, jak również daty i liczby są wstępne oraz oparte na obecnych przewidywaniach i mogą ulec zmianom bez obowiązku poinformowania o nich.

- Różnice w zakresie sprzętu, oprogramowania lub konfiguracji wpływają na faktyczne osiągi.

- Optymalizacje Solidigm, dla kompilatorów i innych produktów Solidigm, mogą nie zapewniać identycznych wyników dla produktów innych firm.

- Technologie Solidigm mogą wymagać odpowiedniego sprzętu, oprogramowania lub aktywacji usług.

- Żadne podane tutaj informacje nie stanowią wyraźnej ani dorozumianej gwarancji.

- Produkty opisane w niniejszym dokumencie mogą zawierać wady projektowe lub błędy określone w postaci „wykazu błędów”, które mogą sprawić, że produkt będzie odbiegał od opublikowanej specyfikacji. Obecny scharakteryzowany wykaz błędów jest dostępny na życzenie.

- Koszty i wyniki mogą różnić się od sugerowanych.

- © Solidigm. „Solidigm” jest znakiem towarowym SK hynix NAND Product Solutions Corp, (d/b/a Solidigm). Pozostałe nazwy i marki mogą stanowić własność innych podmiotów.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221018005442/pl/

Source: Solidigm

KONTAKT: