NEW TECH CAPITAL SA (23/2022) Zawarcie umowy o współpracy

19.10.2022, 20:52aktualizacja: 19.10.2022, 20:53

Raport bieżący 23/2022

Zarząd New Tech Capital S.A. [Spółka, Emitent] informuje o zwarciu w dniu 19 października 2022 r. umowy [Umowa] z Advanced Diagnostic Equipment Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością [ADE] umowy współpracy w zakresie wprowadzeniem na rynek nowatorskiego, innowacyjnego urządzenia do badania poziomu cukru we krwi z analizy wydechu. Strony zgodnie z Umową będą wspólnie kooperować w zakresie wdrożenia produkcji innowacyjnego urządzenia a następnie jego komercjalizacji. Umowa dzieli zadania pomiędzy umawiającymi się stronami w taki sposób, że Emitent odpowiadać będzie za zabezpieczenie finansowania wspólnego przedsięwzięcia oraz wsparcie we wprowadzeniu produktu do sprzedaży w oparciu o swoją wiedzę i doświadczenie w tym zakresie. Strony umówiły się, że w celu realizacji umowy powołana zostanie spółka celowa, w której obie strony obejmą równą liczbę udziałów, przy czym ADE wprowadzi do ww. podmiotu wyłączne prawa własności do patentów i licencję wyłączną. Umowa gwarantuje, że ADE nie będzie zawierać żadnych innych umów ze stronami trzecimi w zakresie realizacji ww. Umowy. Emitent natomiast zobowiązuje się nie zawierać umów z innymi podmiotami z sektora medycznego.

Umowa nie zawiera postanowień dotyczących kar umownych. W pozostałym zakresie warunki Umowy nie odbiegają od standardowych warunków stosowanych dla tego typu umów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz