CYFROWY POLSAT SA (29/2022) Zawarcie umowy sprzedaży 50% udziałów w Port Praski City II sp. z o.o. oraz Port Praski Medical Center sp. z o.o.

24.10.2022, 14:13aktualizacja: 24.10.2022, 14:15

Raport bieżący 29/2022

Zarząd spółki Cyfrowy Polsat S.A. ("Spółka", "Cyfrowy Polsat") informuje, w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2022 dotyczącego zawarcia przez spółki zależne Cyfrowego Polsatu umowy dot. prowadzenia wspólnego przedsięwzięcia z HB Reavis Holding Cz a.s. ("HBR") oraz umowy sprzedaży 50% udziałów w Port Praski City II sp. z o.o. ("PPCII") oraz Port Praski Medical Center sp. z o.o. ("PPMC"), że w dniu 24 października 2022 roku zostały zawarte umowy, na podstawie których HBR nabył 50% udziałów w spółkach PPCII i PPMC.

Do zawarcia powyższych umów doszło po spełnieniu wszystkich warunków zawieszających, w tym w szczególności po uzyskaniu zgody Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów na utworzenie wspólnego przedsięwzięcia.

W kolejnym kroku strony wspólnego przedsięwzięcia planują wystąpić o stosowne decyzje administracyjne zmierzające do uzyskania pozwolenia na budowę, po uzyskaniu którego przystąpią do określenia precyzyjnych kosztów i terminów realizacji projektu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz