Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zrzeszenie Producentów Papryki RP z radością informuje, że drużynowy siatkarski Mistrz Europy i jednocześnie siatkarski Mistrz Polski - Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle podjęła współpracę z ZPPRP w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw”. ZPPRP wspólnie z Grupą Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle będą promować zdrowy styl życia.
Regularne spożywanie warzyw i owoców, podobnie jak sport, są podstawą zdrowego trybu życia. Kto o tym wie lepiej niż sportowcy? Siatkarze Grupy Azoty ZAKSY Kędzierzyn-Koźle rozumieją, że dieta stanowi, obok regularnego ruchu, podstawę dla naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Dlatego w ramach projektu „Moc Polskich Warzyw” Zrzeszenie Producentów Papryki RP i Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle połączyły siły. W ramach współpracy będą regularnie przypominać, że warzywa powinny stanowić przynajmniej połowę każdego ze spożywanych posiłków oraz podpowiadać, w jaki sposób je podawać, aby jedzenie było nie tylko zdrowe ale i pyszne. Pokażą, jak jeść zgodnie z kalendarzem sezonowym oraz jak jeść najzdrowsze polskie warzywa również zimą.
Co się kryje pod hasłem kampanii? „Moc Polskich Warzyw” - to pierwsza w historii kampania promująca wszystkie grupy warzyw uprawianych w Polsce. Kampania „Moc Polskich Warzyw” powstała z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w projekcie biorą również: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Jak podkreśla Robert Dobosz - członek zarządu Zrzeszenia Producentów Papryki RP:
„Tworząc kampanię >>Moc Polskich Warzyw<< konsekwentnie od lat dążymy do zwiększenia spożycia warzyw wśród polskich konsumentów. Wykorzystując szeroki wachlarz możliwości, narzędzia marketingowe i działania edukacyjne, dzień po dniu zmieniamy nawyki żywieniowe Polaków, pomagając im unikać chorób cywilizacyjnych, takich jak otyłość czy cukrzyca, a także znacząco poprawić jakoś i komfort życia. W >>Moc Polskich Warzyw<< zaangażowane jest ogromne grono ekspertów: dietetyków, kucharzy, przedstawicieli producentów oraz specjalistów z zakresu marketingu i PR. Dzięki wieloletnim działaniom korzyści odnoszą nie tylko konsumenci, ale również krajowi producenci warzyw, którzy dostarczają najwyższej jakości produkty”.
„Od kilku lat konsekwentnie rozwijamy projekt >>Moc Polskich Warzyw<<. Promując polskie warzywa stawiamy na aktualne trendy marketingowe, wykorzystujemy różnorodne kanały komunikacji i nieustannie pracujemy nad tworzeniem wartościowych aktywności dla naszych odbiorców. Współpraca z siatkarzami Grupy Azoty ZAKSĄ Kędzierzyn-Koźle to dla nas nie tylko kolejny krok w rozwoju kampanii, ale przede wszystkim szansa na promocję zdrowego trybu życia, który bez wątpienia opiera się na dwóch filarach: prawidłowym odżywianiu i aktywności fizycznej. Cieszymy się, że możemy to robić w doborowym towarzystwie aktualnego mistrza Polski i Europy. Bo polskie warzywa, podobnie jak polska siatkówka, mają prawdziwą moc” - mówi Paweł Myziak. Jak przyznaje wiceprezes Zrzeszenia Producentów Papryki RP, współpraca kampanii „Moc Polskich Warzyw” z Grupą Azoty ZAKSĄ Kędzierzyn-Koźle otwiera dodatkowe szanse i możliwości dotarcia do jeszcze szerszej grupy odbiorców.
Więcej informacji o polskich warzywach, przepisy kulinarne i inne materiały można znaleźć na: www.mocpolskichwarzyw.pl.
KONTAKT:
Biuro Prasowe
Maciej Ogonowski
Brandmates
e-mail: maciej@brandmates.pl
tel. +48 608 680 562
Źródło informacji: Brandmates
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 26.10.2022, 11:03 |
Źródło informacji | Brandmates |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘPozostałe z kategorii
-
Image
III Forum Bezpiecznej Żywności w Warszawie. Green REV Institute i Koalicja Future Food 4 Climate zapraszają
26 listopada 2024 w godzinach 10:30-15:30, w Bibliotece Publicznej m.st. Warszawy, już po raz trzeci odbędzie się Forum Bezpiecznej Żywności - wydarzenie organizowane przez Green REV Institute oraz koalicję Future Food 4 Climate. Wydarzenie jest wspierane przez Ambasadę Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz European Climate Foundation. III Forum Bezpiecznej Żywności zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy.- 21.11.2024, 12:54
- Kategoria: Nauka i technologie
- Źródło: Green REV Institute
-
Image
Za nami wielki finał turnieju piłkarskiego „Z Orlika na Stadion”
19 listopada na PGE narodowym w Warszawie odbył się wielki finał ogólnopolskiego turnieju „Z Orlika na Stadion”. Młode zawodniczki oraz młodzi zawodnicy z najlepszych drużyn z całej Polski, w trzech kategoriach wiekowych do lat 13, 14 i 15, pokazali swój talent, determinację i ducha fair play. Drużyny JS Smart.pl Krosno, Dream Team Wrocław, Katowiczanki, Osiemnastka Olsztyn, SMS Stal Rzeszów, ZSP Książenice - to wielcy zwycięzcy rozgrywek w swoich kategoriach wiekowych.- 20.11.2024, 15:17
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: PZU
-
Image
Rekord Polski w konsumpcji różnych odmian jabłek
W ramach profilaktyki cukrzycy i promocji akcji „Jedno jabłko dziennie” 138 osób stworzyło „największą sztafetę jedzenia jabłek”. Degustowano 10 różnych odmian. Rekord ustanowiono 13 listopada 2024 r. w Centrum Dydaktycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Partnerami wydarzenia byli Wydział Nauk o Zdrowiu WUM i polscy sadownicy. Patronat nad wydarzeniem objął Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM - prof. Mariusz Gujski.- 15.11.2024, 09:18
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych