WEY Coffee 01 – hybrydowy SUV firmy GWM – zdobywa pochwały

21.11.2022, 17:04aktualizacja: 21.11.2022, 17:07

BAODING, Chiny, 21 listopada 2022 r. /PRNewswire/ -- 14 listopada firma GWM zorganizowała jazdy próbne modelu WEY Coffee 01 dla dziennikarzy w Europie, prezentując nową falę możliwości, jakie niosą ze sobą nowoczesne pojazdy elektryczne z Chin.

W jazdach próbnych wzięli udział dziennikarze najbardziej renomowanych czasopism i serwisów internetowych, w tym STERN.de, auto-illustrierte, AUTONOTIZEN i ACS AUTO. Możliwości samochodu sprawdzili na autostradach i drogach lokalnych.

W modelu WEY Coffee 01, pierwszym SUV-ie wprowadzony przez GWM na rynek europejski, zastosowano najnowszą technologię hybrydową i inteligentne systemy GWM. Doskonałe parametry jazdy i nowoczesne inteligentne rozwiązania spotkały się z pozytywną reakcją dziennikarzy.

Według przedstawicieli znanego serwisu informacyjnego STERN.de samochód WEY Coffee 01 to SUV zapewniający przyjemną i relaksującą jazdę na dłuższych trasach.

Model WEY Coffee 01, wyposażony w hybrydową technologię GWM, posiada liczne zalety płynące z doskonałych parametrów jazdy i wysokiego poziomu wydajności. SUV posiada 2-litrowy silnik turbo oraz dwa wysokosprawne silniki elektryczne, dzięki czemu możliwa jest automatyczna regulacja mocy oddawanej w zależności od nawyków kierowcy i trybu jazdy.

„WEY Coffee 01 ma znakomity układ napędowy. Silnik elektryczny, skrzynia biegów i silnik spalinowy współpracują ze sobą bardzo dobrze. Nie odnotowaliśmy szarpnięć ani przerw w zasilaniu. Podczas przyspieszania czuć, że znajdujemy się w samochodzie elektrycznym. Nie czuć szarpnięć ani przerw w zasilaniu” – zauważyli dziennikarze znanego magazynu motoryzacyjnego auto-illustrierte.

WEY Coffee 01 wyposażony został w wiele inteligentnych konfiguracji, które pozwoliły kierowcom testowym poczuć wygodę i bezpieczeństwo, jakie zapewnia najnowocześniejsza technologia.

„Dostajemy maksimum technologii dostępnej w tej cenie” – powiedział po odbytej jeździe próbnej Markus Rutishauser, dziennikarz specjalistycznego czasopisma motoryzacyjnego ACS AUTO.

Uczestnicy jazd próbnych mogli zapoznać się z najbardziej zaawansowaną technologią stworzoną w ramach platformy inteligentnych rozwiązań GWM, w tym inteligentnym asystentem głosowym czy bazującym na rozszerzonej rzeczywistości wyświetlaczem przeziernym (AR-HUD).

Komentarz AUTONOTIZEN, specjalistycznego medium motoryzacyjnego: „Dostępny w standardzie wyświetlacz AR-HUD zapewnia sprawną nawigację w warunkach dużego natężenia ruchu w stolicy Portugalii. Widoczne na nim ruchome strzałki w przejrzysty sposób pokazują właściwy zjazd z ronda. Jest on lepszy niż wyświetlacze w aktualnych modelach Volkswagena”.

WEY Coffee 01 (wersja dla rynku europejskiego) wyposażono również w szereg inteligentnych systemów wspomagania jazdy, w tym czujnik martwego pola (BSW) i asystenta toru jazdy (ALC). BSW może zapobiegać kolizjom w martwym polu podczas wyprzedzania lub zmiany pasa, zwiększając poziom bezpieczeństwa i komfortu jazdy. We wrześniu 2022 r. model otrzymał ocenę 94% w teście Euro NCAP w kategorii systemów bezpieczeństwa.

Po jazdach próbnych zespół GWM Europe kontaktował się z dziennikarzami, aby uzyskać więcej uwag dotyczących pojazdu. Podczas spotkania w warsztacie Henry Meng, prezes GWM Europe, powiedział: „Wciąż przyglądamy się nowym technologiom, które możemy zastosować w naszych różnych markach”.

W przyszłości firma GWM zamierza stworzyć kolejne modele nowoczesnych pojazdów elektrycznych bazujących na technologii hybrydowej i platformie inteligentnych rozwiązań, dzięki którym kierowcy na całym świecie będą mogli cieszyć się jeszcze wyższym standardem jazdy.

Materiał filmowy – https://mma.prnewswire.com/media/1951713/GWM_Hybrid_SUV_WEY_Coffee_01_Earns_Praise.mp4

Źródło: GWM

Źródło informacji: PR Newswire