TOYA SA (1/2023) Zmiany w składzie Komitetu Audytu TOYA S.A.

02.01.2023, 13:50aktualizacja: 02.01.2023, 13:52

Raport bieżący 1/2023

TOYA S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej: "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 40/2020 z dnia 8.09.2020 r. w sprawie Wyboru Przewodniczącego i Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej oraz członków Komitetu Audytu, informuje, iż Rada Nadzorcza Emitenta w dniu 2.01.2023 dokonała następujących zmian w składzie Komitetu Audytu:

1. Rada Nadzorcza odwołała ze składu Komitetu Audytu TOYA S.A.:

a) Pana Piotra Mondalskiego

b) Pana Jana Szmidt

c) Pana Grzegorza Maciąg

2. Rada Nadzorcza TOYA S.A. powołała w skład Komitetu Audytu TOYA S.A.:

a) Pana Wojciecha Papieraka

b) Pana Michała Kobus

Jednocześnie Rada Nadzorcza powierzyła sprawowanie funkcji Przewodniczącego Komitetu Audytu Panu Wojciechowi Papierak.

Po wyżej wymienionych zmianach, Komitet Audytu TOYA S.A. składa się z następujących osób:

1. Pan Wojciech Papierak - Przewodniczący Komitetu Audytu

2. Pan Michał Kobus - Członek Komitetu Audytu

3. Pan Dariusz Górka - Członek Komitetu Audytu

Członkami Komitetu Audytu spełniającymi warunki niezależności o których mowa w art. 129 ust 3 Ustawy z dnia 11 maja 2017 r. o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym. (Dz. U. poz. 1089) są:

1. Pan Wojciech Papierak

2. Pan Michał Kobus

Członkiem Komitetu Audytu posiadającym wiedzę i umiejętności w zakresie rachunkowości lub badania sprawozdań finansowych oraz w zakresie branży w której specjalizuje się TOYA S.A. jest Pan Dariusz Górka.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz