Udoskonalone wrażenia płynące z oglądania telewizji i nowy styl życia: Hisense prezentuje telewizory ULED Mini LED, telewizory laserowe Laser TV i rozwiązania inteligentnego domu

09.01.2023, 16:23aktualizacja: 09.01.2023, 16:34

PR Newswire/Hisense

LAS VEGAS, 6 stycznia 2023 r. /PRNewswire/ -- Firma Hisense zaprezentowała nową ofertę produktową na 2023 rok, obejmującą, m.in. telewizory ULED, nowe telewizory Laser TV i rozwiązania inteligentnego domu podczas targów CES 2023. Każdego roku, jako światowy lider w dziedzinie urządzeń domowych, Hisense zapewnia konsumentom szeroki wybór opcji, które wzbogacają codzienne czynności poprzez zapewnienie najwyższej jakości produktów.

ULED - 110 ULED X zdobył tytuł CES Innovation Award Honoree (nagroda CES za innowacyjność)

Podczas tegorocznych targów CES, telewizor 110 ULED X został wyróżniony nagrodą CES za innowacyjność. Charakteryzujący się ekranem o przekątnej 100 cali i rozdzielczością 8K, 110 ULED X wyposażony jest w najwyższej jakości technologie wyświetlania, w tym w podświetlenie mini LED, szczytową jasność na poziomie 2500 nitów i niezrównaną jakość obrazu HDR. Dzięki aktywnej, inteligentnej kontroli podświetlenia i nowemu zastrzeżonemu chipsetowi 8K, widzowie mogą cieszyć się najlepszymi wrażeniami płynącymi z oglądania telewizji, niezależnie od zmian w otoczeniu. Oprócz najwyższej klasy technologii wyświetlania obrazów, ULED X również zapewnia dźwięk jakości kinowej dzięki prawemu i lewemu podwójnemu układowi systemu dźwiękowego i 3.1.2 kanałom dźwięku przestrzennego, w którym można się całkowicie zanurzyć. Oprócz technologii ULED X, podczas targów CES przedstawiono również serie produktów U8K, U7K i U6K.

Laser TV - przyjemniejsza jakość obrazu

Telewizor 8K Laser TV został wprowadzony po raz pierwszy na rynki zagraniczne podczas tegorocznych targów CES. Ten produkt o limitowanej edycji łączy w sobie najbardziej zaawansowane technologie telewizyjne, w tym technologię trójkolorowego źródła laserowego, Dolby Atmos, technologię DTS Virtual:X Audio, certyfikacje IMAX Enhanced, itp. Najnowsze telewizory laserowe Hisense ulepszają wrażenia płynące z oglądania telewizji dzięki nowemu ekranowi ALR o wysokim współczynniku odbicia zapewniającym doskonałą jasność i wyrazisty obraz, a także dzięki wbudowanemu tunerowi telewizyjnemu oraz najwyższej jakości dźwiękowi i funkcjom. Różnorodne modele, w tym L9H i L5H, są gotowe na spełnienie różnych potrzeb konsumentów.

Inteligentny dom - nowy styl życia

Firma Hisense również rozwija swoją strategię inteligentnego domu, wykorzystując mocne strony swoich technologii wyświetlania obrazów, urządzeń domowych i systemów operacyjnych. ConnectLife, jako wyraz zaangażowania marki Hisense w tę strategię, ułatwia realizację codziennych zadań w sposób bardziej zrównoważany i przyjemny. Ponadto platforma operacyjna inteligentnych telewizorów Hisense VIDAA, w połączeniu z ConnectLife, integruje urządzenia domowe w celu stworzenia połączonego ekosystemu, który sprawia, że zarządzanie urządzeniami domowymi i ich monitorowanie staje się łatwiejsze poprzez postawienie użytkownika w sercu domowych doświadczeń.

Opracowana przez Hisense technologia Future of Cooking, umożliwiająca łatwiejsze i inteligentniejsze gotowanie, zachwyciła odwiedzających stoisko Hisense. Na przykład piekarnik parowy Hisense Smart Combi wyposażony jest w liczne, dogodne funkcje, takie jak strefy gotowania, Scan to Cook (skanowanie kodu z opakowania), automatyczne uwalnianie pary, itp.

Podczas targów CES zostały zaprezentowane również komercyjne wyświetlacze Hisense. Dostarczając dynamiczne wrażenia, jakie daje rozdzielczość 4K, czołową w branży niezawodność i najnowszy system operacyjny Android, Hisense oferuje różnorodne rozwiązania w zakresie komercyjnych wyświetlaczy, które tworzą niepowtarzalne interaktywne doświadczenia dla użytkowników.

Targi CES są bodźcem do stosowania prezentowanych urządzeń. Dzięki obecności marki Hisense, konsumenci mieli okazję zapoznać się z praktycznymi zastosowaniami urządzeń i nowym kierunkiem zmian.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1978500/Hisense_110_ULED_X_CES_2023.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1978501/Hisense_8K_Laser_TV.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1978502/Hisense_ConnectLife_Experience_Area_CES_2023.jpg

Źródło: Hisense