GG.deals - prawdziwa gratka dla miłośników gier na PC

13.03.2023, 14:54aktualizacja: 13.03.2023, 14:57

GG.deals
Fani gier PC mogą porównywać ceny interesujących ich tytułów. Jest to możliwe dzięki stworzonej w tym celu porównywarce cen gier na PC, która jest odpowiedzią na potrzeby graczy. Serwis nie pobiera żadnych opłat za korzystanie ani z porównywania cen, ani z szeregu jego innych, rozmaitych funkcjonalności - słowem, jest darmowy. Z rozwiązania, jakim jest GG.deals korzystać mogą gracze nie tylko z Polski, ale i ze świata.

Anglojęzyczna, bezpłatna porównywarka cen gier agreguje oferty kilkudziesięciu legalnie działających sklepów z całego świata. Dzięki temu miłośnicy wirtualnej rozrywki w prosty sposób mogą dowiedzieć się, gdzie kupić konkretny tytuł i w jakiej cenie. Wyszukiwarka ukazuje w wynikach wyszukiwania atrakcyjne oferty na gry komputerowe, dystrybuowane w danym momencie i możliwe do nabycia w formie kluczy cyfrowych.

Możliwość porównania wielu ofert na dany tytuł to coś, czego potrzebowali gracze. Narzędzie zbiera jak w pigułce wszelkie dane na temat interesującego tytułu i prezentuje je w jednym miejscu. Według użytkowników porównywarki, zapewnia to ogromną oszczędność czasu. Samodzielne przeszukiwanie sieci i sprawdzanie na własną rękę różnych źródeł sprzedaży danej gry wiązałoby się z przeznaczeniem na tę czynność znacznie więcej czasu i cierpliwości do przeczesywania danych. Tymczasem porównywarka daje oczekiwane rezultaty za pomocą jednego kliknięcia.

Zebranie i porównanie cen to nie wszystko. Narzędzie umożliwia śledzenie historii zmiany cen. Z punktu widzenia graczy, mogą oni pozostawać na bieżąco z trendami cenowymi - wiedzieć, czy poszukiwane przez nich gry coraz bardziej tanieją, czy też notowania wskazują na wzrost ceny za dany tytuł. Możliwe jest też ustawienie alertów cenowych. Jeszcze bardziej pomagają one w śledzeniu sytuacji na rynku gamingowym i np. powiadamiają o osiągnięciu przez dane wydanie określonej ceny. Gracze chwalą sobie tę opcję szczególnie wtedy, kiedy czekają na sezonowe wyprzedaże bądź okresowe, cykliczne promocje oferowane przez wiele platform sprzedażowych, takich jak Steam, Origin czy Uplay.

Uwielbianą opcją jest tzw. ranking gier, dostępny na https://gg.deals/rankings/. Dzięki rankingowi nie trzeba przeszukiwać opinii i recenzji w internecie, aby dowiedzieć się, jakie są doświadczenia różnych graczy z konkretnymi tytułami wydawniczymi. Rankingi gier PC mogą pomóc w podjęciu decyzji, co do zakupu konkretnej gry. Istnieje możliwość wyboru różnych parametrów, które mają być brane pod uwagę.

Z kolei fani serii gier mają możliwość filtrowania poszczególnych tytułów danej serii według gatunku oraz oczywiście sortowania według ceny, popularności i daty wydania. Strona będzie aktualizowana automatycznie, gdy tylko pojawi się nowa gra z danej serii. Wyszukiwarka w tym celu zaprasza zainteresowanych na https://gg.deals/franchises.

Z dobrodziejstw GG.deals mogą czerpać użytkownicy takich krajów, jak: Polska, Anglia, Belgia, Dania, Finlandia, Francja, Niemcy, Irlandia, Włochy, Norwegia, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria, ale też Stany Zjednoczone, Kanada, Australia czy Brazylia.

Źródło informacji: GG.deals

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE