Cathay Industries zmienia nazwę na Oxerra, zamykając transakcję przejęcia działu pigmentów z tlenkiem żelaza firmy Venator

03.04.2023, 16:29aktualizacja: 03.04.2023, 16:32

PR Newswire/Oxerra

SINGAPUR, 3 kwietnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Cathay Industries, czołowy producent pigmentów z tlenkiem żelaza przedstawił swoją nowa nazwę - Oxerra, wraz ze swoją nową tożsamością marki, po ukończeniu transakcji przejęcia segmentu działalności firmy Venator obejmującego produkcję barwników.

„Jesteśmy zachwyceni możliwością dołączenia do dwóch uznanych międzynarodowych liderów branży produkcji pigmentów z niezrównaną globalną siecią produkcyjną w sześciu krajach na pięciu kontynentach - powiedział Terence Yu, dyrektor generalny Oxerra Group. - Oxerra jest siłą napędową dla dostarczania niezrównanych produktów i usług w zakresie technologii pigmentów z tlenkiem żelaza i barwników, przy równoczesnym zachowaniu zrównoważonego rozwoju we wszystkich segmentach rynku”.

Połączenie ofert każdej z tych firm stawia markę Oxerra na pozycji globalnego lidera, producenta kompleksowych rozwiązań w zakresie barwników i dostawcy zaawansowanych, zrównoważonych i najnowocześniejszych rozwiązań na wysoce technologicznych i wymagających rynkach produkcji powłok, tworzyw sztucznych, materiałów budowlanych, czy rynku wyrobów specjalistycznych.

Przejęcie to również znacznie umacnia czołową pozycję firmy Oxerra w branży pigmentów nieorganicznych i zapewnia obecność w segmencie produkcji syntetycznego tlenku żelaza zarówno w Europie, jak i w Stanach Zjednoczonych, które są strategicznie istotne pod względem skrócenia łańcucha dostaw i zapewnienia klientom optymalnych rezultatów.

„Nasz nacisk na doskonałość produkcji, rozwiązania ukierunkowane na klienta, zrównoważony rozwój i innowacje pozostają niezmienne i stanowią kluczowe zasady, na których opiera się kultura marki Oxerra - dodał Terence Yu. - Dzięki możliwości udoskonalenia wszystkich tych usług, Oxerra może stać się liderem branży produkcji tlenku żelaza, zapewniając sieć, która obejmie cały świat i będzie koncentrować się na zrównoważonej produkcji wysokiej jakości pigmentów o niezliczonych zastosowaniach”.

W nadchodzących miesiącach Oxerra będzie kontynuować integrację zasobów każdej ze spółek i wprowadzać nową markę na stronach internetowych i za pośrednictwem innych kanałów komunikacji.

Oxerra

Założona w 1979 r. firma Oxerra jest jednym z czołowych producentów syntetycznych pigmentów z tlenkiem żelaza na potrzeby przemysłu budowlanego, produkcji powłok i tworzyw sztucznych o wysokim poziomie zaawansowania technologicznego, jak również tlenków żelaza o najwyższym stopniu czystości do zastosowań specjalistycznych. Siedziba główna firmy mieści się w Singapurze, a jej filie i zakłady produkcyjne zlokalizowane są w Azji, Australii, Afryce, Europie, Wielkiej Brytanii i w Stanach Zjednoczonych. Oferta firmy uzupełniona jest o kilka produktów, które mogą być stosowane w połączeniu z innymi. Dodatkowe informacje dostępne są na stronie www.oxerra.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2045970/OXERRA_Logo_1.jpg

Źródło: Oxerra