CI GAMES SE (16/2023) Wybór Przewodniczącego Rady Nadzorczej oraz członków Komitetu Audytu CI GAMES SE

14.04.2023, 11:08aktualizacja: 14.04.2023, 11:09

Raport bieżący 16/2023

Zarząd spółki Cl Games SE z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, iż w dniu 12 kwietnia 2023 r. odbyło się pierwsze posiedzenie Rady Nadzorczej Spółki po jej przekształceniu w spółkę europejską, na którym Rada Nadzorcza podjęła uchwałę o powierzeniu funkcji Przewodniczącego Rady Nadzorczej Panu Marcinowi Garlińskiemu.

Ponadto Rada Nadzorcza Spółki w dniu 12 kwietnia 2023 r. dokonała wyboru następujących członków do Komitetu Audytu: Pan Artur Osuchowski - Przewodniczący Komitetu Audytu, Pan Marcin Garliński - Członek Komitetu Audytu, Pan Adam Niewiński - Członek Komitetu Audytu. Komitet Audytu we wskazanym składzie spełnia kryteria niezależności oraz wymagania określone w art. 129 ust. ustawy z dnia 11 maja 2017 r. o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym.

Informacje dotyczące wykształcenia, kwalifikacji i zajmowanych wcześniej stanowisk wraz z opisem przebiegu pracy zawodowej w/w osób zostały przekazane do publicznej wiadomości raportem bieżącym nr 11/2023 z dnia 8 lutego 2023 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz