CCC SA (30/2023) Uzupełnienie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia CCC S.A. zwołanego na dzień 12 czerwca 2023 roku

19.05.2023, 18:57aktualizacja: 19.05.2023, 18:58

Raport bieżący z plikiem 30/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd CCC S.A. informuje, że w dniu 19 maja 2019 roku wpłynął do Spółki wniosek Akcjonariusza

Ultro S.a r.l. o uzupełnienie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia CCC S.A. zwołanego na dzień 12 czerwca 2023 roku, dotyczący żądania umieszczenia w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia, punktu dotyczącego podjęcia uchwały w sprawie wyrażenia zgody na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa CCC S.A. na rzecz CCC.eu Sp. z o.o.

Działając na wniosek Ultro S.a. r.l. na podstawie art. 401 § 2 w zw. z art. 399 § 1 oraz art. 4021 Kodeksu spółek handlowych ("KSH"), Zarząd Spółki uzupełnia porządek obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia

CCC S.A. w ten sposób, że dodaje pkt 14 porządku obrad w brzmieniu:

"14. Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia zgody na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa CCC S.A. na rzecz CCC.eu Sp. z o.o.

pkt 14 dotychczasowego porządku obrad oznacza jako pkt 15 uzupełnionego porządku obrad:

"15. Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia."

Wniosek akcjonariusza stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Spółka przedstawia poniżej zmieniony porządek obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na 12 czerwca 2023 roku:

1. Otwarcie obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2. Wybór Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.

4. Przyjęcie porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

5. Przedstawienie przez Zarząd Jednostkowego sprawozdania finansowego CCC S.A. oraz Skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej CCC S.A. i Sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej CCC S.A. za rok obrotowy rozpoczynający się 1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.

6. Przedstawienie przez Radę Nadzorczą:

a) Sprawozdania z działalności Rady Nadzorczej CCC S.A. za rok obrotowy rozpoczynający się 1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.;

b) Sprawozdania Rady Nadzorczej CCC S.A. z wyników oceny jednostkowego sprawozdania finansowego CCC S.A. i skonsolidowanego sprawozdania finansowego oraz sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej CCC S.A. za rok obrotowy rozpoczynający się 1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.

7. Rozpatrzenie i zatwierdzenie Jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki CCC S.A. za rok obrotowy rozpoczynający się 1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.

8. Rozpatrzenie i zatwierdzenie Skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej CCC S.A. oraz Sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej CCC S.A. za rok obrotowy rozpoczynający się 1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.

9. Rozpatrzenie i zatwierdzenie wniosku Zarządu co do pokrycia straty za rok obrotowy rozpoczynający się

1 lutego 2022 r. zakończony 31 stycznia 2023 r.

10. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Zarządu absolutorium z wykonania obowiązków w roku obrotowym rozpoczynającym się 1 lutego 2022 r. zakończonym 31 stycznia 2023 r.

11. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Rady Nadzorczej absolutorium z wykonania obowiązków w roku obrotowym rozpoczynającym się 1 lutego 2022 r. zakończonym 31 stycznia 2023 r.

12. Podjęcie uchwały w sprawie zaopiniowania Sprawozdania o wynagrodzeniach członków Zarządu i Rady Nadzorczej Spółki CCC S.A. za rok 2022.

13. Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej oraz ustalenia liczby członków Rady, oraz powołania Przewodniczącego Rady Nadzorczej.

15. Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia.

W związku z powyższym w załączeniu do niniejszego raportu Spółka przedkłada pełną treść uzupełnionego ogłoszenia o zwołaniu Walnego Zgromadzenia oraz projekty uchwał na Zwyczajne Walne Zgromadzenie uzupełnione o projekt uchwały przekazany przez Akcjonariusza.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz