COGNOR HOLDING SA (26/2023) Zawarcie znaczącej Umowy

22.05.2023, 19:24aktualizacja: 22.05.2023, 19:25

Raport bieżący 26/2023

Zarząd Cognor Holding SA w Poraju (dalej: Spółka, Emitent) informuje, że spółka zależna Cognor SA z siedzibą w Poraju zawarła w dniu 22 maja 2023 roku z Strabag Sp. z o.o. z siedzibą w Pruszkowie (dalej: Generalny Wykonawca) "Umowę o roboty budowlane" zakładu walcowniczego w Siemianowicach Śląskich (dalej: Umowa).

Wartość umowy: łączna wartość przedmiotu Umowy netto wynosić będzie nie mniej niż 300 mln jednakże nie więcej niż 325 mln zł

Termin rozpoczęcia prac: 29.05.2023

Planowany termin zakończenia prac: 20.12.2024

Okres rękojmi: 60 miesięcy

Zabezpieczenie dobrego wykonania: 10% wartości Umowy netto

Zabezpieczenie usunięcia wad i usterek 5% wartości Umowy netto

Limit kar umownych jakie można nałożyć na Spółkę: 15% wartości Umowy netto

Możliwość dochodzenia odszkodowania w zakresie uzupełniającym: tak

Pozostałe warunki umowy odbiegające od warunków typowych dla tego typu umów: nie

Powód uznania Informacji za istotną: Wartość umowy przekracza 10% wartości skonsolidowanych kapitałów własnych Emitenta wg ostatniego opublikowanego rocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz