Astronergy zdobywa tytuł „Top Performer 2023” od PVEL

29.05.2023, 10:41aktualizacja: 29.05.2023, 10:45

PR Newswire/ Astronergy

SZANGHAJ, 29 maja 2023 r. /PRNewswire/ -- Astonergy, jeden z sześciu czołowych podmiotów w swojej branży i pionier w zakresie modułów fotowoltaicznych TOPCon typu N, zdobył tytuł „Top Performer 2023” w ramach dorocznej Karty oceny niezawodności modułów fotowoltaicznych PV Evolution Labs (PVEL) PV Module Reliability Scorecard. Tytuł został uroczyście przyznany firmie już po raz siódmy podczas ceremonii odbywającej się 25 maja w SNEC PV Power Expo w Szanghaju, Chiny.

PVEL to czołowe niezależne laboratorium segmentu downstream branży fotowoltaicznej i członek Kiwa Group. Jej ranking niezawodności modułów fotowoltaicznych PV Module Reliability Scorecard zapewnia branży kluczową wiedzę na temat długoterminowej niezawodności i wydajności modułów, a także podsumowuje wyniki Programu Kwalifikacji Produktów dla Modułów Fotowoltaicznych (PV Module Product Qualification Program, PQP), kompleksowego systemu testów opracowanego przez PVEL w 2012 r. w celu zapewnienia danych empirycznych w zakresie analizy dostawców modułów fotowoltaicznych oraz uzysku energii i modeli finansowych w skali danej inwestycji.

W tym roku status Top Performer (za najlepsze wyniki) otrzymało 16 produktów modułowych Astronergy. Wśród nich znalazły się wszystkie moduły TOPCon z serii ASTRO N (ASTRO N5 i ASTRON N5s), które wykorzystują niezależnie opracowaną przez Astronergy technologię TOPCon typu N. Wyróżnienie potwierdza fakt, że moduły ASTRO N TOPCon oferują zwiększoną wydajność i niższy wskaźnik degradacji.

„PVEL gratuluje Astronergy tytułu Top Performer w rankingu za rok 2023 przyznanego nowej generacji modułów TOPCon typu n - powiedział Kevin Gibson, dyrektor zarządzający PVEL. - Z przyjemnością nagradzamy firmę Astronergy, która już czwarty rok z rzędu pokazuje swoje zaangażowanie w produkcję niezawodnych modułów w ramach Programu Kwalifikacji Produktów PVEL.

Jack Zhou, dyrektor ds. globalnych technologii i zarządzania produktami Astronergy, powiedział podczas ceremonii, że od 2022 r., kiedy to firma stała się liderem zmiany technologicznej w dziedzinie fotowoltaiki z typu p na typ n, wprowadzając moduły TOPCon serii ASTRO N, jej produkty przeszły wiele testów i wprowadzono do nich wiele usprawnień.

„Rynek bardzo pozytywnie odebrał wydajność naszych produktów. Zdobyliśmy szereg zleceń na elektrownie o mocy powyżej 100 MW w Ameryce Łacińskiej, Australii, Niemczech i Chinach - dodał Zhou. - Status Top Performer przyznany przez PVEL to ważny dowód uznania ze strony niezależnego autoryzowanego podmiotu. Obecnie technologia TOPCon naszych produktów wciąż się poprawia, a dotychczasowe produkty ASTRO N7 staną się nową generacją modułów TOPCon, których moc będzie ciągle aktualizowana z korzyścią dla wszystkich konsumentów”.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2085327/The_PVEL__Top_Performer__label_Astronergy.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2085329/image_5024444_25410723.jpg

Źródło: Astronergy