NEW TECH CAPITAL SA (14/2023) Zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia New Tech Capital SA na dzień 30 czerwca 2023 roku

04.06.2023, 17:24aktualizacja: 04.06.2023, 17:25

Raport bieżący z plikiem 14/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd New Tech Capital S.A. (Spółka) działając na podstawie art. 395, art. 399 § 1, art. 402(1), art. 402(2) Kodeksu spółek handlowych w związku z § 5 ust. 2 Statutu Spółki zwołuje Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, które rozpocznie się w dniu 30 czerwca 2023 r. (piątek) o godz. 14:30 w Warszawie, przy Ulicy Stefana Okrzei 1A, piętro 9, z następującym porządkiem obrad:

1) otwarcie posiedzenia,

2) wybór Przewodniczącego Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia,

3) stwierdzenie prawidłowości zwołania Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał,

4) przyjęcie porządku obrad,

5) powołanie Komisji Skrutacyjnej,

6) rozpatrzenie i podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia Sprawozdania Rady Nadzorczej New Tech Capital S.A. z działalności w 2022 roku oraz rozpatrzenie Sprawozdania Rady Nadzorczej z oceny sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy zakończony dnia 31 grudnia 2022 r., sprawozdania Zarządu z działalności Spółki w roku 2022 oraz wniosku Zarządu co do pokrycia strat za rok 2022 r.,

7) rozpatrzenie i podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia Sprawozdania z działalności New Tech Capital S.A. za 2022 rok",

8) rozpatrzenie i podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia "Sprawozdania finansowego I działalności New Tech Capital S.A. za okres od 01 stycznia 2022 r. do 31 grudnia 2022 r.",

9) podjęcie uchwały w sprawie pokrycia straty netto za 2022 rok,

10) podjęcie uchwały w sprawie udzielenia Członkom Zarządu absolutorium z wykonania obowiązków za 2022 rok,

11) podjęcie uchwał w sprawie udzielenia członkom Rady Nadzorczej absolutorium z wykonania obowiązków za 2022 rok,

12) rozpatrzenie Sprawozdania Rady Nadzorczej o wynagrodzeniach Członków Zarządu i Rady Nadzorczej Spółki New Tech CapitaI S.A. za rok 2022,

13) podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki,

14) wolne wnioski,

15) zamknięcie obrad.

Treść ogłoszenia o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia stanowi załącznik do niniejszego raport.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz