Iwona Wencel nową VP HR WeNet Group S.A.

05.06.2023, 18:27aktualizacja: 05.06.2023, 18:33

WeNet
Od czerwca do zespołu WeNet Group S.A. spółki specjalizującej się w doradztwie internetowym, dołączyła Iwona Wencel, obejmując stanowisko VP HR. Iwona Wencel będzie ściśle współpracować z zarządem oraz dyrektor personalną Dorotą Malarską, aby rozwinąć i wzmocnić funkcję HR zdolną sprostać tak dynamicznie rozwijającej się organizacji, jaką jest WeNet.

„Trendy i wyzwania rynkowe, rozwój technologii, nowe modele pracy zdalnej i hybrydowej a także zmiany pokoleniowe sprawiają, że funkcja HR musi na nowo przemyśleć sposoby budowania zaangażowania w organizacji, jej sukcesu i siły konkurencyjnej. HR jest strategicznym obszarem w firmie, ale tylko wtedy kiedy jest prawdziwym partnerem i kontrybutorem w kreowaniu wartości firmy i uwalnianiu jej potencjału, który przede wszystkim leży w ludziach. Cieszę się, że WeNet to rozumie i że będę mogła wspólnie z zespołem spółki współtworzyć właśnie taki HR. To będzie bardzo ekscytujący projekt i ogromnie się cieszę, że będę miała swój udział w budowaniu przyszłości tej organizacji” – mówi Iwona Wencel.

Iwona Wencel posiada bogate doświadczenie zawodowe, świadczące o jej pasji w obszarze HR. Stale się rozwija, chętnie podejmuje wyzwania. Prezeska i partnerka zarządzająca firmy WNCL Sp. z o.o. Założycielka start-up’u w sektorze edtech, platformy HR Power Mentor, dostarczającej transformacyjne programy rozwojowe dla HR Biznes Partnerów.

HR Executive z ponad 25 letnim doświadczeniem zdobywanym zarówno jako senior menedżer, strategiczny partner, jak i doradca dla wielu firm polskich i międzynarodowych różnych branż, wielkości i struktury własnościowej, włączając organizacje państwowe i NGOs. Pasjonatka, propagatorka i pionier wdrażania modelu HR Biznes Partnerstwa w Polsce. Autorka unikalnej na polskim rynku książki „#HROdNowa. 10 postaw na nowe czasy” o skutecznych postawach w HR. Inicjatorka i członek Rady Założycielskiej Ruchu #HROdnowa, inicjatywy zrzeszającej profesjonalistów i sympatyków HR, którzy chcą aktywnie działać na rzecz budowania nowej roli i siły HR.

WeNet

WeNet to firma działająca w obszarze szeroko pojętego doradztwa internetowego. Ponad 1000 ekspertów w całym kraju oferuje skuteczne rozwiązania dla biznesu, ze szczególnym uwzględnieniem przedsiębiorców z sektora MŚP. Firma posiada w pakiecie wszystkie usługi internetowe, takie jak tworzenie i pozycjonowanie stron internetowych, prowadzenie dedykowanych kampanii reklamowych i działań marketingu lokalnego online, tworzenie e-sklepu oraz hosting stron internetowych. Z usług WeNet korzysta już 50 000 małych i średnich firm. Obecnie działa w całej Polsce i posiada biura w 19 lokalizacjach.

KONTAKT:
Tomasz Jaros