DEVELIA SA (27/2023) Rozważana emisja obligacji

06.06.2023, 09:46aktualizacja: 06.06.2023, 09:47

Raport bieżący 27/2023

Zarząd Develia S.A. ("Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 13/2020 z dnia 5 marca 2020 roku, informuje, że rozważa przeprowadzenie emisji obligacji w ramach istniejącego Programu Emisji obligacji, o którym Emitent informował m.in. w/w raporcie.

Z zastrzeżeniem wystąpienia sprzyjających warunków na rynku dłużnych papierów wartościowych, w ramach Programu Emisji, Emitent planuje przeprowadzenie emisji obligacji o następujących parametrach brzegowych:

- termin zapadalności obligacji będzie wynosił do 3 lat;

- obligacje będą emitowane jako obligacje niezabezpieczone;

- obligacje zostaną wyemitowane w trybie proponowania nabycia zgodnie z art. 33 pkt 1 ustawy z dnia 15 stycznia 2015 r. o obligacjach, w sposób, który nie będzie wymagał od Emitenta sporządzenia prospektu ani memorandum informacyjnego;

- obligacje mogą zostać dopuszczone do obrotu w alternatywnym systemie obrotu prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.;

- świadczenia Emitenta z tytułu obligacji będą miały charakter wyłącznie pieniężny i będą polegać na zapłacie wartości nominalnej oraz oprocentowania;

- oprocentowanie obligacji będzie oprocentowaniem zmiennym.

Ostateczne parametry obligacji zostaną ustalone w trakcie procesu emisji i będą uzależnione od wyniku rozmów z inwestorami i budowania księgi popytu.

Podstawa prawna: art. 17 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 roku w sprawie nadużyć na rynku oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz