Nauka i technologie

Chińskie Międzynarodowe Targi Branży Big Data 2023 startują w Guiyang

07.06.2023, 12:28aktualizacja: 07.06.2023, 12:30

PR Newswire/Huanqiu.com

GUIYANG, Chiny, 7 czerwca 2023 r. /PRNewswire/ -- Informacja prasowa z portalu Huanqiu.com: Chińskie Międzynarodowe Targi Branży Big Data 2023 (China International Big Data Industry Expo 2023), znane również pod nazwą „Big Data Expo”, rozpoczęły się 26 maja w mieście Guiyang, w prowincji Guizhou. Ceremonia otwarcia cieszyła się imponującą popularnością, przyciągając blisko 1300 uczestników, zarówno z kraju jak i z zagranicy.

W oparciu o motyw przewodni „Integracja gospodarki cyfrowej i realnej. Otwarcie drzwi do przyszłości dzięki mocy obliczeniowej”, tegoroczne targi Big Data Expo pokazują wagę „tworzenia wartości poprzez dane i przyspieszania innowacji dla przyszłości”. Wydarzenie przyciągnęło 328 czołowych sektorów, przedsiębiorstw i firm z 50 krajów i regionów, podkreślając jego globalny zasięg.

Trzydniowy program Big Data Expo obejmuje zróżnicowaną ofertę wydarzeń, w tym konferencje, wystawy, premiery produktów, konkursy i negocjacje biznesowe. W programie znalazło się również siedem debat na wysokim szczeblu, podczas których omawiane są takie tematy jak „Wschodnie dane. Zachodnie systemy obliczeniowe”, „Super modele sztucznej inteligencji”, oraz „Cyfrowe innowacje gospodarcze a dobrobyt”. Ponadto podczas 21 forów przeanalizowane zostaną tematy związane z „pogłębieniem integracji gospodarki cyfrowej i gospodarki realnej” jak również „obiegiem elementów danych i świadomością wartości”.

Targi poświęcone są promowaniu międzynarodowych partnerstw, demonstrowaniu profesjonalizmu i spełnianiu potrzeb rynku. Aby to osiągnąć, wydarzenie obejmuje sześć głównych pawilonów tematycznych, które przedstawiają globalne połączenia, mega projekty klastrów danych, branżę cyfrową, cyfryzację przemysłu, kreatywne zastosowania i cyfrowy styl życia. Pawilony te stanowią wielowymiarową platformę zapewniającą wiele punktów widzenia, gdzie przestawione są najnowsze technologie, produkty, rozwiązania i aplikacje stosowane w branży.

Podczas targów zaprezentowane zostanie po raz pierwszy 20 nowych rozwiązań technologicznych, starannie wybranych spośród 357 zgłoszeń. Zaplanowano również cztery konkursy o tematyce związanej z zastosowaniami Internetu przemysłowego i zastosowaniami opartymi na danych. Pozostałe liczne wydarzenia koncentrują się wokół negocjacji biznesowych i handlowych.

Od pierwszej edycji, która odbyła się w 2015 r., targi Big Data Expo nieustannie utrzymują pozycję pierwszych targów na świecie poświęconych dużym zbiorom danych (big data). Targi aktywnie przyjmują globalne zmiany i funkcjonują jako ogólnokrajowe wydarzenie skupione wokół jednej branży, skutecznie wykorzystując potencjał przedsiębiorstw. Poprzez wykorzystanie nowych mechanizmów współpracy międzynarodowej w erze gospodarki cyfrowej, Big Data Expo realizuje cel zastosowania chińskich innowacyjnych rozwiązań do wsparcia postępów w branży big data na całym świecie. Misją wydarzenia jest wzmocnienie globalnego rozwoju sektora big data.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2093819/image_1.jpg

Źródło: Huanqiu.com