EUROCASH SA (13/2023) Powołanie nowego Członka Zarządu

28.06.2023, 15:48aktualizacja: 28.06.2023, 15:49

Raport bieżący 13/2023

Zarząd Eurocash S.A. (dalej "Eurocash" lub "Spółka") informuje, że w dniu 28 czerwca 2023 r. Rada Nadzorcza Eurocash podjęła uchwałę o powołaniu ze skutkiem od dnia 01 października 2023 r. na stanowisko Członka Zarządu Spółki Pana Szymona Mitoraja.

Pan Szymon Mitoraj obejmie funkcję Członka Zarządu odpowiedzialnego za obszar cyfryzacji w Grupie Eurocash.

Pan Szymon Mitoraj od 19 lat związany z sektorem finansowym, pełnił funkcje zarządzające w obszarach bankowości detalicznej, digitalizacji i IT.

W latach 2020-2023 pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu Raiffeisen Bank Ukraina, gdzie odpowiadał za

transformację digitalową, kanały sprzedaży i obsługi, produkty i marketing bankowości detalicznej.

Przed dołączeniem do Raiffeisen Bank Ukraina, tj. w okresie od 2018 do 2020 r., pełnił funkcję Dyrektora Zarządzającego IT i Chief Data Officer Grupy PZU, w której odpowiadał za obszar IT Grupy PZU.

Wcześniej przez 14 lat związany był z Grupą ING w Polsce i w Tajlandii, gdzie pełnił role związane z budową, rozwojem i digitalizacją bankowości detalicznej w aspektach kanału, produktu i komercjalizacji, w tym jako nadzorujący obszar detalicznej bankowości internetowej i mobilnej w latach 2011-2018 w ING Polska.

Pan Szymon Mitoraj ukończył Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach oraz Institute of Technology Sligo w Irlandii.

Pan Szymon Mitoraj nie prowadzi działalności konkurencyjnej w stosunku do Eurocash S.A., nie jest wspólnikiem konkurencyjnej w stosunku do Eurocash S.A. spółki cywilnej lub spółki osobowej ani członkiem organu spółki kapitałowej lub jakiejkolwiek innej konkurencyjnej osoby prawnej. Zgodnie z oświadczeniem, Pan Szymon Mitoraj nie figuruje także w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz