Zdrowie i styl życia

Firma Palantir nawiązuje współpracę z ukraińską gwiazdą tenisa, Eliną Svitoliną

29.06.2023, 13:55aktualizacja: 29.06.2023, 14:48

PR Newswire/PALANTIR TECHNOLOGIES INC.
Palantir zwiększa wsparcie dla Ukrainy poprzez sponsorowanie mistrzyni tenisa, działaczki humanitarnej, a prywatnie matki.

DENVER, 29 czerwca 2023 /PRNewswire/ -- Firma Palantir Technologies Inc. (NYSE: PLTR) („Palantir") ogłosiła dziś udzielenie wsparcia dla ukraińskiej gwiazdy profesjonalnego tenisa i działaczki humanitarnej, Eliny Svitoliny („Elina"). Współpraca z Eliną pogłębia zaangażowanie firmy na rzecz wsparcia Ukrainy i jej bieżących wysiłków związanych z przesiedlaniem uchodźców, dokumentowaniem zbrodni wojennych i realizacją kolejnych projektów odbudowy kraju.

„Firma Palantir sprzyja nam od początku rosyjskiej agresji na Ukrainę - powiedziała Elina Svitolina. - Jestem wdzięczna za pracę, jaką wykonują, wspierając ukraiński rząd w kontynuowaniu walki o pokojowe istnienie kraju w obrębie jego granic. Firma Palantir udziela pomocy, a moja decyzja o podjęciu z nią współpracy wspiera realizację naszych misji humanitarnych".

Jako ambasadorka United24, Sponsoring Eliny, najwyżej sklasyfikowanej ukraińskiej zawodniczki w historii Women's Tennis Association, największej organizacji kobiecego tenisa, jest pierwszym tego rodzaju projektem sponsoringowym dla Palantir. Wpisuje się on w misję firmy polegającą na obronie i wspieraniu Ukrainy w działaniach wojennych i obejmuje również wsparcie na rzecz Fundacji Eliny Svitoliny („Fundacja") uruchomionej w 2019 roku. Fundacja początkowo działała na rzecz młodzieży na Ukrainie, zapewniając stypendia, programy i wydarzenia specjalne. Od początku wojny Fundacja przekierowała swoją działalność na zapewnianie niezbędnego wsparcia młodym ukraińskim tenisistom i ich rodzinom, przenosząc ich do europejskich akademii tenisowych i pomagając im bezpiecznie realizować marzenia związane z tym sportem.

Dyrektor generalny Palantir, Alex Karp, był pierwszym dyrektorem generalnym z zachodniej Europy, który odwiedził Ukrainę w czerwcu 2022 roku po rozpoczęciu działań wojennych. Od tego czasu wysiłki podejmowane przez Palantir na terenie Ukrainy skupiały się na takich obszarach jak: przesiedlanie uchodźców, zapewnianie Ukraińcom rozwiązań technologicznych na polu bitwy i wznawianie działalności szkół na obszarach dotkniętych wojną.

Palantir Technologies Inc.

Fundamentalne oprogramowanie jutra dostępne już dziś. Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.palantir.com.

Wypowiedzi prognozujące

Niniejszy komunikat prasowy zawiera wypowiedzi prognozujące w rozumieniu sekcji 27A ustawy o papierach wartościowych [Securities Act] z 1933 r. ze zm., oraz sekcji 21E ustawy o obrocie papierami wartościowymi [Securities Exchange Act] z 1934 r. ze zm. Wypowiedzi te mogą odnosić się między innymi do oczekiwań firmy Palantir dotyczących wartości i warunków umowy oraz oczekiwanych korzyści związanych z jej platformami oprogramowania. Wypowiedzi prognozujące są z natury obarczone szeregiem czynników ryzyka i niepewności, z których części nie można przewidzieć ani określić ilościowo. Wypowiedzi prognozujące opierają się na informacjach dostępnych w momencie ich sformułowania i odzwierciedlają bieżące oczekiwania, a także obecne przekonania i założenia kierownictwa w odniesieniu do przyszłych wydarzeń. Z tego rodzaju wypowiedziami wiąże się szereg czynników ryzyka i niepewności. Wiele z nich może obejmować czynniki i okoliczności, na które firma nie ma wpływu. Należą do nich: możliwość zaspokojenia przez firmę unikalnych potrzeb jej klientów; brak satysfakcji klienta z platform firmy lub ich działania zgodnie z oczekiwaniami klientów; częstotliwość lub poważny charakter błędów związanych z oprogramowaniem i jego wdrażaniem; niezawodność platform firmy; oraz zdolność klientów do modyfikacji lub rozwiązania umowy. Dodatkowe informacje dotyczące tych i innych czynników ryzyka i niepewności zostały zawarte w dokumentach przedkładanych okresowo Komisji Papierów Wartościowych i Giełd [Securities and Exchange Commission]. Z wyjątkiem przypadków, gdy jest to wymagane przez prawo, firma nie podejmuje żadnego zobowiązania w zakresie publicznego aktualizowania lub korygowania jakichkolwiek wypowiedzi prognozujących, czy to w wyniku uzyskania nowych informacji, wystąpienia przyszłych zdarzeń, czy z innych powodów.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2143602/PALANTIR_TECHNOLOGIES_INC_Elina_Svitolina.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1914914/4142227/Palantir_Technologies_Logo.jpg

Źródło: PALANTIR TECHNOLOGIES INC.

KONTAKT:

Lisa Gordon