BENEFIT SYSTEMS SA (27/2023) Powołanie członków Rady Nadzorczej Benefit Systems S.A.

29.06.2023, 18:52aktualizacja: 29.06.2023, 18:53

Raport bieżący z plikiem 27/2023

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Benefit Systems S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") informuje, iż w dniu 29 czerwca 2023 roku, w związku z upływem dotychczasowej kadencji członków rady nadzorczej Spółki, zwyczajne walne zgromadzenie Spółki powołało następujące osoby w skład rady nadzorczej Spółki:

- Pana Jamesa Van Bergh,

- Panią Anielę Annę Hejnowską,

- Pana Krzysztofa Kaczmarczyka,

- Pana Artura Osuchowskiego,

- Pana Michaela Sanderson,

na wspólną pięcioletnią kadencję, która wygaśnie z dniem odbycia zwyczajnego walnego zgromadzenia Spółki zatwierdzającego sprawozdanie finansowe Spółki za 2027 rok.

Zgodnie ze złożonymi oświadczeniami członkowie Rady Nadzorczej:

- nie prowadzą działalności konkurencyjnej wobec Spółki,

- nie uczestniczą w spółce konkurencyjnej jako wspólnicy spółki cywilnej, spółki osobowej i spółki kapitałowej,

- nie uczestniczą w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członkowie jej organu,

- nie figurują w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 roku o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Zgodnie ze złożonymi oświadczeniami Pani Aniela Anna Hejnowska, Pan Krzysztof Kaczmarczyk oraz Pan Artur Osuchowski spełniają kryteria niezależności określone w art. 129 ust. 3 ustawy z dnia 11 maja 2017 roku o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym.

Informacje o wykształceniu, kwalifikacjach, zajmowanych wcześniej stanowiskach i przebiegu pracy zawodowej członków rady nadzorczej zostały przedstawione w załącznikach do niniejszego raportu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz