Polityka i społeczeństwo

Międzynarodowy Dzień Młodzieży 2023: w ramach ostatniej rekrutacji Shanghai Electric przyjmuje ponad 700 absolwentów z najważniejszych uczelni na świecie

16.08.2023, 15:16aktualizacja: 16.08.2023, 15:20

PR Newswire/Shanghai Electric

SZANGHAJ, 16 sierpnia 2023 r. /PRNewswire/ -- Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE:601727) („Spółka") ogłosiła zatrudnienie w nowym sezonie rekrutacyjnym ponad 700 pracowników, którzy niedawno ukończyli najlepsze uczelnie na świecie.

Nowi specjaliści wykorzystają swoje wyjątkowe umiejętności i kreatywne pomysły, aby wspierać rozwój nowych projektów badawczych w dziedzinach inteligentnej energii, inteligentnej produkcji i integracji inteligentnych rozwiązań cyfrowych, nadając rozmachu stałym działaniom Shanghai Electric mających na celu przyspieszenie innowacji w sektorze nowej energetyki oraz wspieranie gospodarki światowej w szybszej realizacji celów związanych z neutralnością pod względem emisji dwutlenku węgla. Obecnie młodzi pracownicy stanowią 40% kadry Shanghai Electric, a połowa z nich to wysoce wykwalifikowani pracownicy techniczni.

„Shanghai Electric jest ośrodkiem innowacji, gdzie absolwenci kierunków technicznych będą mogli zdobyć najnowsze umiejętności i wiedzę branżową, które umożliwią im budowanie solidnych podstaw swojej kariery zawodowej. Jest to miejsce, które umożliwia najlepszym i najzdolniejszym młodym specjalistom wykorzystać swój potencjał dzięki udziałowi w projektach, aby mogli mierzyć się z najważniejszymi wyzwaniami w branży i spotkać mentorów, którzy łączą teorię naukową z realiami sektora. Jestem przekonany, że nowi członkowie naszego zespołu będą poszukiwać i osiągną wspaniałe wyniki wspólnie z Shanghai Electric w dziedzinie energetyki, inżynierii i cyfryzacji, wnosząc świeże spojrzenie, które inspiruje do transformacji branży" – powiedział Liu Ping, dyrektor i prezes Shanghai Electric Group.

W ramach rekrutacji 2023 spółka Shanghai Electric przyjęła ambitnych absolwentów z prestiżowych uczelni takich jak Uniwersytet Cambridge, Uniwersytet Nowojorski, Uniwersytet Londyński i Uniwersytet w Nagoi. Nabór obejmuje również szczególnie uzdolnionych absolwentów z renomowanych uczelni w Chinach i w Europie, którzy zdobyli wyjątkowe kwalifikacje na takich kierunkach jak materiałoznawstwo na Uniwersytecie Tsinghua, chemia na Uniwersytecie Pekińskim, inżynieria elektroniczna na Uniwersytecie w Glasgow oraz inżynieria elektryczna na Uniwersytecie Technicznym w Berlinie.

Ponieważ Shanghai Electric zapewnia różnorodne możliwości kariery dla młodych pracowników, nowo przyjęte osoby, które ukończyły studia w dziedzinach zbieżnych z działalnością i kierunkami rozwoju spółki, są źródłem dodatkowego potencjału, który wzmocni zdolność Shanghai Electric w zakresie R&B w dziedzinie inteligentnej energetyki, produkcji i rozwiązań opartych na integracji urządzeń cyfrowych. Shanghai Electric dąży do osiągnięcia pozycji lidera w tych trzech dziedzinach i stanowi platformę dla pełnych pasji, ambitnych inżynierów i techników, która pozwoli im na naukę, rozwój i odnoszenie sukcesów, a także dla osób, które pasjonuje rozwiązywanie problemów i które stawiają sobie za cel znajdowanie innowacyjnych, inteligentnych i ekologicznych rozwiązań przynoszących korzyści klientom, jednocześnie przyczyniając się do budowania zrównoważonej przyszłości dla wszystkich.

Jako globalny lider i innowator w dziedzinie technologii Shanghai Electric opracowuje produkty i rozwiązania, które wyznaczają standardy w branży i przygotowują grunt pod liczne pionierskie osiągnięcia w Chinach i na skalę globalną. Od powstania spółki Shanghai Electric przewodzi przełomowym projektom w Chinach i poza nimi. Do jej osiągnięć należy stworzenie pierwszej w Chinach jednostki wytwarzającej energię termalną, pierwszy na świecie silnik elektryczny z podwójnym wewnętrznym systemem chłodzenia, pierwsza w Chinach prasa hydrauliczna o wydajności 10 000 ton oraz pierwsza w Chinach grupa reaktorów jądrowych.

Dzięki biegłości w dziedzinie technologii stanowiącej o czołowej pozycji spółki w tym zakresie na świecie, spółka Shanghai Electric znalazła się wśród najważniejszych podmiotów prowadzących Chiny do szybszego osiągnięcia celów związanych ze szczytową emisją i neutralnością pod względem emisji dwutlenku węgla. W ramach działań nad wzmocnieniem synergii przemysłowej, która ma umożliwić partnerom spółki na wszystkich etapach łańcucha wartości przejście na rozwiązania niskoemisyjne, spółka Shanghai Electric stworzyła plan działania, który obejmuje strategię krótko- i długoterminową oraz praktyki mające na celu ograniczenie śladu węglowego w zakresie nowej i tradycyjnej energetyki.

Więcej informacji o Shanghai Electric na stronie: https://www.shanghai-electric.com/group_en/

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2185866/image_1.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1800747/logo_new_Logo.jpg