JA Solar dostarcza moduły na potrzeby pierwszego w Korei Południowej projektu przyłączenia do sieci typu n

29.08.2023, 11:21aktualizacja: 29.08.2023, 11:24

PR Newswire/ JA Solar Technology Co., Ltd.

PEKIN, 29 sierpnia 2023 /PRNewswire/ -- Jako lider branży produktów opartych na technologii typu n, firma JA Solar dostarczyła w ostatnim czasie moduły typu n o mocy 3 MW na potrzeby projektu budowy elektrowni fotowoltaicznej Atae/Taejun/Yueun w Jindo-gun, Jeollanam-do w Korei Południowej. Konstrukcja została pomyślnie podłączona do sieci w maju bieżącego roku, stanowiąc pierwszy projekt oparty na technologii typu n przyłączony do sieci w Korei Południowej. Od momentu uruchomienia konstrukcji jej doskonała wydajność w zakresie wytwarzania energii jest wysoko oceniana.

Firma JA Solar weszła na rynek południowokoreański w 2011 roku, a w 2018 roku otworzyła swój oddział w Seulu. Dzięki wysokowydajnym produktom i wysokiej jakości usług, firma utrzymała się na lokalnym rynku fotowoltaiki i dostarczyła moduły między innymi na potrzeby największego hybrydowego projektu elektrowni wiatrowo-słonecznej w Korei Południowej oraz największego projektu PERC z wykorzystaniem dwustronnych paneli fotowoltaicznych. Seria DeepBlue 3.0 firmy JA Solar była jedną z pierwszych serii produktów tego typu, które zdobyły certyfikat KS i oznaczenie przyznawane dla bardzo trwałych i ekologicznych modułów solarnych, co potwierdza wysoką konkurencyjność produktów firmy na rynku lokalnym. W przyszłości JA Solar będzie w dalszym ciągu wykorzystywać swoje walory produktowe i technologiczne, aby zapewniać klientom lepiej dopasowane usługi i promować rozwój południowokoreańskiego rynku fotowoltaiki.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2185871/JA_Solar_Supplies_Modules_for_South_Korea_s_First_n_Type_Grid_Connected_Project.jpg

Źródło: JA Solar Technology Co., Ltd.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 29.08.2023, 11:21