Recorded Future umożliwia automatyzację weryfikacji kontroli bezpieczeństwa, wprowadzając funkcję Collective Insights

11.10.2023, 16:15aktualizacja: 11.10.2023, 16:17

WASZYNGTON, 11 października 2023 r. /PRNewswire/ -- Spółka Recorded Future, największy na świecie dostawca usług analitycznych, zaprezentowała dziś podczas konferencji Recorded Future PREDICT 2023 Collective Insights, zautomatyzowaną funkcję weryfikacji kontroli, która umożliwia zespołom ds. bezpieczeństwa nieprzerwane monitorowanie kontroli bezpieczeństwa. Rozwiązanie to, jako jedyne zautomatyzowane rozwiązanie do walidacji kontroli, będące natywną częścią chmury analizy zagrożeń, umożliwia zespołom ds. bezpieczeństwa monitorowanie skuteczności kontroli w czasie rzeczywistym, poprawiając stan bezpieczeństwa organizacji i ich własną produktywność.

„Światowy obszar zagrożeń rozrasta się wykładniczo pod względem szerokości i złożoności. Aby chronić organizacje, nie wystarczy już polegać wyłącznie na wewnętrznej telemetrii. Collective Insights wykorzystuje łączną moc wewnętrznej telemetrii, zewnętrznego środowiska zagrożeń i międzynarodowej bazy klientów Recorded Future, oferując wszechstronne informacje umożliwiające wykrywanie, ustalanie priorytetów, wykrywanie zagrożeń i reagowanie na nie z szybkością i skalą dzisiejszego środowiska” - dr Christopher Ahlberg, współzałożyciel i dyrektor generalny Recorded Future.

W obliczu nieustannie ewoluującego systemu globalnych zagrożeń zespoły ds. bezpieczeństwa i IT zmagają się z ogromnymi ilościami danych i przestarzałymi narzędziami zabezpieczającymi, które tylko spowalniają wykrywanie, wyszukiwanie, testowanie i łagodzenie skutków. Collective Insights udostępnia zautomatyzowane funkcje ustalania priorytetów, wyszukiwania zagrożeń, monitorowania i raportowania skuteczności kontroli przeznaczone dla zespołów ds. bezpieczeństwa każdej wielkości. Dzięki wykorzystaniu rozbudowanych danych z The Intelligence Graph, największego repozytorium danych analitycznych, oraz z uwzględnieniem ogólnoświatowych danych telemetrycznych klientów, w połączeniu z wglądem w taktykę i operacje cyberprzestępców, klienci uzyskują w czasie rzeczywistym spersonalizowany wgląd w zagrożenia charakterystyczne dla ich obszarów zagrożeń. To zdecydowanie zwiększa ich zdolność do proaktywnego wyszukiwania zagrożeń i ochrony operacji organizacyjnych.

Od czasu uruchomienia wspomnianej funkcji w kwietniu bieżącego roku ponad 300 klientów korzysta z tego rozwiązania do analizowania i korelowania zdarzeń z ich narzędzi bezpieczeństwa, takich jak Splunk, Palo Alto XSOAR, Microsoft Sentinel, Sentinel One, Okta, Carbon Black i Microsoft Defender, aby powiązać wewnętrzne dane telemetryczne i zewnętrzne środowisko zagrożeń w celu proaktywnego ograniczania ryzyka.

„Wykorzystując zbiorową mądrość społeczności analitycznej i największy wykres danych analitycznych, Collective Insights gwarantuje niezrównany poziom uwierzytelniania kontroli, z którym nie może się równać żaden proces ręczny. Działa jako istotna ochrona, zapewniając, że środki bezpieczeństwa pozostają solidne i mogą dostosowywać się do zmieniającego się krajobrazu zagrożeń, oferując proaktywną obronę przed potencjalnymi skutkami biznesowymi” - Craig Adams, dyrektor ds. produktów i inżynierii Recorded Future.

Demo można zamówić na stronie www.recordedfuture.com/demo.

Recorded Future

Recorded Future to największa na świecie firma w branży analityki zagrożeń. Działająca w chmurze platforma Intelligence Cloud firmy Recorded Future zapewnia kompleksową ochronę obejmującą szeroki katalog adwersarzy, infrastruktur i celów. Skanując Internet, w tym sieć otwartą, dark web i źródła techniczne, Recorded Future zapewnia wgląd w czasie rzeczywistym w poszerzające się powierzchnie ataku i zagrożenia, umacniając pozycję klientów, którzy zyskują możliwość szybkiego i pewnego działania w celu ograniczenia ryzyka i bezpiecznego rozwoju działalności. Siedziba Recorded Future mieści się w Bostonie, ale firma posiada biura i pracowników na całym świecie, współpracując z ponad 1700 przedsiębiorstwami i podmiotami rządowymi w przeszło 75 państwach w celu zapewnienia bieżących i obiektywnych analiz, które stanowią podstawę do dalszych działań. Szczegółowe informacje znajdują się na stronie recordedfuture.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/705622/Recorded_Future_Logo.jpg

Źródło: Recorded Future