LiveRamp i Yahoo podejmują współpracę w celu zwiększenia adresowalności w całym ekosystemie reklamowym

17.10.2023, 12:10aktualizacja: 17.10.2023, 12:12

Wydawcy, specjaliści od marketingu i inni profesjonaliści skorzystają dzięki lepszej łączności posygnałowej.

NOWY JORK--(BUSINESS WIRE)-- LiveRamp (NYSE: RAMP), wiodąca platforma umożliwiająca współpracę w zakresie danych, oraz firma Yahoo ogłosiły dzisiaj rozszerzenie partnerstwa w celu zwiększenia adresowalności, zasięgu i interoperacyjności w całym ekosystemie reklamowym. W ramach partnerstwa wydawcy korzystający z rozwiązania Authenticated Traffic Solution (ATS) od LiveRamp teraz będą mogli stosować rozwiązanie umożliwiające identyfikację bez użycia ciasteczek, Yahoo ConnectID, oraz zaspokoić zapotrzebowanie na dodatkową adresowalność.

Ponadto marki korzystające z platformy Yahoo DSP zyskują większy zasięg dzięki rozwiązaniu Yahoo ConnectID, wykorzystującemu RampID i rozszerzoną skalę rozwiązania Authenticated Traffic Solution opracowanego przez LiveRamp.

Yahoo ConnectID bazuje na bezpośrednich relacjach konsumenckich niemal 200 mln uwierzytelnionych użytkowników w USA, umożliwiając wielokanałową inwentaryzację adresowalności we wszystkich obiektach należących do i obsługiwanych przez Yahoo oraz tysiącach domen innych wydawców. RampID oraz Authenticated Traffic Solution od LiveRamp stosują podejście ukierunkowane na identyfikacji człowieka opracowane przez LiveRamp, umożliwiając dalekosiężną uwierzytelnioną adresowalność w ramach różnych przeglądarek, urządzeń mobilnych i CTV w setkach lokalizacji. Klienci zyskają teraz możliwość wypracowania lepszych relacji z klientami, generowania wartości na każdym etapie drogi klienta i zachowania kontroli nad zarządzanymi danymi.

Wydawcy, którzy wdrożyli rozwiązanie Authenticated Traffic Solution od LiveRamp zyskają możliwość integracji z Yahoo ConnectID przy minimalnym wysiłku oraz generowania większych wpływów z oferowanej adresowalności. Ponad 450 marek współpracuje już z LiveRamp w celu wykorzystywania posiadanych danych first-party do personalizacji doświadczeń konsumentów.

Wydawcy i specjaliści od marketingu mogą skorzystać z partnerstwa bez konieczności jakichkolwiek dodatkowych konfiguracji ani zasobów na rzecz dużych grup uwierzytelnionych odbiorców, zapewniając spersonalizowane rozwiązania wszędzie tam, gdzie jest to istotne. Wydawcy mogą oczekiwać zwiększonych zysków z uwierzytelnionych zasobów za pośrednictwem Authenticated Traffic Solution, ponieważ teraz Yahoo ConnectID dostępne będzie jako identyfikator. Ponadto wydawcy poszukujący rozwiązań dla problemu strat posygnałowych zyskają zwiększony zasięg wśród uwierzytelnionych użytkowników różnych wydawców, którzy wdrożyli RampID lub Yahoo ConnectID za pośrednictwem Yahoo DSP.

„Zdecydowanie wierzymy w uwierzytelnioną adresowalność, a to partnerstwo umożliwia zyskanie większego zasięgu, który przyczyni się do przezwyciężenia zewnętrznych strat sygnału – powiedziała Elizabeth Herbst-Brady, dyrektor Yahoo ds. przychodów. – Ułatwiamy specjalistom od marketingu i wydawcom wykorzystanie tych rozwiązań i maksymalizację osiąganych efektów, wspierając przy tym usprawnione transakcje w całej otwartej sieci”.

„Yahoo ogromnie wspiera wykorzystywanie uwierzytelnionej tożsamości, a łączność umożliwiana za pośrednictwem jej DSP i YahooID dzięki temu partnerstwu przyczyni się do poprawy doświadczeń specjalistów od marketingu w zakresie rozwiązań posygnałowych – powiedział Travis Clinger, wiceprezes wyższego szczebla ds. aktywacji i adresowalności w LiveRamp. – Specjaliści od marketingu i wydawcy zyskują teraz jeszcze większą elastyczność, by angażować, personalizować i dokonywać pomiarów na wszystkich etapach drogi klienta”.

Informacje o LiveRamp

LiveRamp to platforma współpracy nad danymi wybierana przez najbardziej innowacyjne firmy na świecie. Jako innowacyjny lider w dziedzinach prywatności konsumentów, etyki korzystania z danych i tożsamości przedsiębiorstw, LiveRamp wyznacza nowy standard w zakresie tworzenie połączonego w sieci widoku klientów o niespotykanej przejrzystości i bogactwie kontekstu, a zarazem chroni bezcenne zaufanie marek i klientów. LiveRamp oferuje całkowitą elastyczność współpracy niezależnie od lokalizacji danych, by móc obsługiwać jak najszerszy zakres przypadków wykorzystywania współpracy nad danymi – w organizacjach, między markami oraz w całej wysokiej klasy globalnej sieci najwyższej jakości partnerów.

Setki globalnych innowatorów, od ikonicznych marek konsumenckich i gigantów technologii po banki, sprzedawców i liderów opieki zdrowotnej, korzysta z usług LiveRamp, by tworzyć trwałą wartość marki i biznesu poprzez pogłębienie zaangażowania i lojalności klientów, nawiązywanie nowych partnerstw i maksymalne wykorzystanie wartości danych first-party, a jednocześnie nadążać za szybką ewolucją wymogów z zakresu zgodności i prywatności. LiveRamp ma siedzibę w San Francisco w Kalifornii i przedstawicielstwa na całym świecie. Dowiedz się więcej ze strony LiveRamp.com.

Informacje o Yahoo

Yahoo dociera do niemal 900 mln osób na całym świecie, przybliżając im świat finansów, sportu, zakupów, gier i wiadomości, za pośrednictwem zaufanych produktów, treści i rozwiązań technologicznych wspomagających ich codzienne życie. Partnerom firma oferuje kompleksową platformę adresowaną do przedsiębiorstw w celu intensyfikacji wzrostu i sprzyjania nawiązywaniu jeszcze lepszych kontaktów w świecie reklamy, wyszukiwania i mediów. Więcej informacji na stronie yahooinc.com.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20231016631074/pl/

Źródło: LiveRamp

KONTAKT: