Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Pracownik pożądany to pracownik zaangażowany. Pozostaje jednak pytanie, co wpływa na wzrost motywacji do pracy. W trakcie dyskusji sprawdzimy, jakie znaczenie dla zaangażowania w wykonywanie obowiązków zawodowych ma m.in. poczucie bezpieczeństwa oraz satysfakcja z bycia częścią konkretnej organizacji.
Częstym narzędziem wykorzystywanym przez pracodawców w celu zadbania o dobre samopoczucie załogi są benefity pracownicze, czyli pozapłacowe metody motywowania, takie jak dodatkowe pakiety ubezpieczeniowe, karnety do kin oraz klubów fitness, kursy języków obcych, wyjazdy integracyjne pracowników, zniżki na produkty firmy, bony świąteczne czy obiady firmowe. Zaproszeni eksperci zostaną poproszeni o wskazanie, które z nich są dziś szczególnie cenione przez pracowników, ale i też przez pracodawców.
W trakcie dyskusji porozmawiamy również o tym, w jaki sposób upowszechnienie pracy zdalnej zmieniło świat szkoleń. Sprawdzimy, jakie języki obce są teraz popularne i przydatne w ramach programów poszerzania kompetencji oraz w jakiej formule jest prowadzona edukacja. Ocenie poddamy ogólny poziom motywacji do nauki i rozwoju oraz zastanowimy się, w jaki sposób nad nią pracować, aby jej nie stracić.
W debacie wezmą udział:
Michał Płaczkiewicz, dyrektor Działu HR, Marketingu i Komunikacji Korporacyjnej, Unum Życie
Arkadiusz Rochala, dyrektor generalny i wiceprezes zarządu, Pluxee Polska
Łukasz Sennik, dyrektor metodyczny, eTutor
Partnerami merytorycznymi debaty „Jak zmotywować pracownika? Skuteczne systemy motywacyjne i benefity” są Pluxee Polska, Unum Życie, ETutor.
Transmisja na żywo na Biznes PAP, PAP MediaRoom, https://debata.infostrefa.tv/ oraz Facebooku MediaRoom
Debata rozpocznie się o godz. 14:30 we wtorek, 7 listopada. Zapraszamy do Centrum Prasowego PAP (ul. Bracka 6/8) i zachęcamy do udziału w rozmowie. Zarejestrowane osoby będą mogły zadawać pytania naszym ekspertom. Prosimy o rejestrację udziału:
stacjonarny: https://centrumprasowe.pap.pl/form/formularz-akredytacyjny
online: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_GSnKB1DcSwCneMfcP17KXg#/registration
Źródło informacji: PAP MediaRoom
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 02.11.2023, 08:30 |
Źródło informacji | PAP MediaRoom |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ