Nauka i technologie

Targi EICMA 2023: Yadea prezentuje model KEMPER - wysokiej klasy motocykl elektryczny

08.11.2023, 08:52aktualizacja: 08.11.2023, 08:55

PR Newswire/Yadea

MEDIOLAN, 7 listopada 2023 r. /PRNewswire/ - Firma Yadea, obecna na targach EICMA już od sześciu lat, po raz kolejny udowodniła swoje niesłabnące dążenie do spełniania obietnic i wprowadzania innowacji. W tym roku w centrum uwagi znajduje się KEMPER, motocykl elektryczny, który jest ucieleśnieniem zorientowanego na użytkownika podejścia firmy Yadea i jej misji polegającej na zapewnianiu klientom na całym świecie wyzwalających, komfortowych i zrównoważonych wrażeń z podróży. Model KEMPER to zaawansowane funkcje, szczególnie w zakresie szybkiego ładowania.

10-minutowe szybkie ładowanie prądem stałym

Model KEMPER, wyposażony w akumulator litowo-żelazowo-fosforanowy 320 V 20 Ah, może być ładowany tak szybko jak w przypadku tankowania benzyny. Wykorzystując superszybkie ładowanie prądem stałym, pojazd ten może uzyskać 80% pojemności baterii w zaledwie 10 minut. Obsługuje złącza ładowania pojazdów elektrycznych typu 2 i CCS Combo 2, co pozwala wyeliminować obawy związane z brakiem zasilania.

Prędkość maksymalna 160 km/h i przyspieszenie 0-100 km/h w 4,9 s

Uwalniając niezrównaną moc elektryczną, KEMPER odznacza się wysokimi osiągami. Wyposażony został w silnik o mocy 40 kW i niezwykle efektywny sterownik IGBT o sprawności do 98%. Takie zestawienie pozwala motocyklowi Yadea KEMPER osiągnąć maksymalny moment obrotowy na kole wynoszący 570 N-m, przyspieszając od 0 do 100 km/h w zaledwie 4,9 sekundy, co przewyższa osiągi motocykli o pojemności 800 cm3 zasilanych paliwem. Dodatkowo może się on pochwalić imponującą prędkością maksymalną wynoszącą 160 km/h.

Doświadczanie inteligentnych rozwiązań

Zaawansowany technologicznie asystent Yadea Smart Assistant, obejmujący aplikację Yadea, 7-calowy inteligentny pulpit nawigacyjny TFT i kamerę samochodową 1080P, zapewnia kompleksowe doświadczenie w zakresie inteligentnych rozwiązań. Aplikacja oferuje automatyczne odblokowywanie, zaawansowane sterowanie, śledzenie GPS, monitorowanie bezpieczeństwa i ochronę przed kradzieżą. Kokpit sterujący informuje o stanie akumulatora, sterowniku, ciśnieniu i temperaturze opon oraz danych diagnostycznych pojazdu. Kamera zapewnia stabilizację nagrań, a w przypadku kolizji automatycznie zapisuje materiał przed i po zderzeniu.

Precyzja obsługi i stabilność

KEMPER oferuje wyjątkową kontrolę dzięki podwójnemu systemowi ABS+TCS firmy Bosch gwarantującemu precyzyjne prowadzenie. Doceniane na całym świecie niezwykle wydajne zaciski hamulcowe Brembo zapewniają skuteczne hamowanie, podczas gdy wysokiej klasy amortyzatory KYB stabilizują zawieszenie, gwarantując płynną jazdę i trwałość. Kombinacja ta stanowi podstawę stabilności, bezpieczeństwa i pewności kierowcy, nawet podczas jazdy z dużą prędkością i hamowania awaryjnego.

Zajmując pierwsze miejsce na świecie pod względem rocznej sprzedaży dwukołowych pojazdów elektrycznych, firma Yadea konsekwentnie dąży do wprowadzania pionierskich innowacji w zakresie ekologicznych technologii i stymulowania rozwoju branży. Tworząc produkty klasy premium, marka promuje bardziej ekologiczny styl życia. Model KEMPER uosabia to zobowiązanie dzięki szybkiemu ładowaniu, wyjątkowym osiągom, inteligentnemu sterowaniu i nadzwyczajnej stabilności, oferując kierowcom niezrównane doznania podczas jazdy motocyklem elektrycznym.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2269683/05A7854.jpg

Źródło: Yadea