Rand wprowadza na rynek token użytkowy RND

16.11.2023, 16:15aktualizacja: 16.11.2023, 16:18

PR Newswire/ Rand
Pierwszy w Europie system subskrypcji z użyciem tokenów.

MADRYT, 16 listopada 2023 r. /PRNewswire/ -- Rand, spółka sektora FinTech z siedzibą w Hiszpanii, ogłosiła nadchodzące wprowadzenie własnego tokena użytkowego RND, który ma zrewolucjonizować oszczędzanie i długoterminowe gromadzenie dochodów dla Europejczyków.

Wprowadzenie tokena stało się możliwe po roku rozwoju spółki Rand, która osiągnęła imponujący miesięczny wskaźnik wzrostu na poziomie 19% pod względem liczby użytkowników i zarządza aktywami o wartości przekraczającej 4 mln euro, w oparciu o inwestycje na poziomie 6,5 mln euro. Założona w 2022 r. spółka Rand jest zarejestrowana w Banku Hiszpanii (D697), działa we współpracy z Pecunia Cards i obrała sobie za cel zajęcie w najbliższej przyszłości pozycji jednej z najbardziej znaczących platform do oszczędzania w Europie. Spółka prowadzi działalność w 24 krajach i ma przeszło 20 000 klientów.

Token RND zostanie wprowadzony na rynek za pośrednictwem platform BitMart, Uniswap i Bit2Me odpowiednio od 21 i 29 listopada.

Celem tych działań jest osiągnięcie liczby ponad 40 000 zarejestrowanych użytkowników na zakończenie roku, a do roku 2024 - 120 000 użytkowników. Aby zrealizować tę wizję, spółka stworzyła zespół złożony ze specjalistów z takich firm jak PwC, Facebook, Google, Goldman Sachs i Deutsche Bank.

Pol Martín, założyciel i dyrektor generalny, wyjaśnia:

„Rand zamierza zapewnić oszczędności z dużym zyskiem, otwierając drogę do bardziej pomyślnej finansowej przyszłości. Dzięki naszej wyjątkowej technologii i prestiżowej rejestracji jako instytucja powiernicza i giełda wymiany kryptozasobów uznana przez Bank Hiszpanii, zdobywamy silną pozycję na rynku finansowym naszym przełomowym projektem”.

Token RND będzie walutą wymiany w pierwszym w Europie systemie subskrypcji opartym na tokenach i stanie się dostępny od 23 października, zapewniając korzyści posiadaczom, odgrywające kluczową rolę w uzyskaniu dostępu do Rand Pro. Rand Pro przekształca miesięczne subskrypcje w wymianę wartości. Maksymalna liczba tokenów, jakie będzie można utworzyć i korzystać z nich w ramach sieci, wynosi 200 miliardów.

Token jest kluczem dostępu do członkostwa Rand Pro, w ramach którego użytkownicy uzyskują status „Pro” i mogą cieszyć się wszelkimi powiązanymi z tym korzyściami. Mogą oni na przykład uzyskiwać tokeny RND bezpłatnie w aplikacji w ramach czynności, które przyczyniają się do ulepszenia, wzmocnienia i poszerzenia ekosystemu Rand. Do czynności skutkujących generowaniem tokenów należą przekazywanie wynagrodzenia na rachunek bieżący Rand lub utrzymanie salda powyżej 500 euro przez co najmniej 15 dni na rachunku oszczędnościowym Earn.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2208639/4269426/Rand_Logo.jpg

Źródło: Rand