Nauka i technologie

Wyrazy uznania dla wszystkich europejskich drużyn piłkarskich sponsorowanych przez TCL za awans do Summer of Sports

28.11.2023, 08:50aktualizacja: 28.11.2023, 09:00

Miłośnicy piłki nożnej mają możliwość przeżycia jeszcze większych emocji, decydując się na zakup wielkoekranowych telewizorów LED QD-Mini firmy TCL, opracowanych specjalnie z myślą o sportowym lecie 2024 roku.

PARYŻ, 28 listopada 2023 r. /PRNewswire/ -- Koncern TCL Electronics (1070.HK), uznany za wiodącą markę elektroniki użytkowej oraz jedna z dwóch czołowych marek telewizorów na świecie, ma zaszczyt pogratulować swoim oficjalnym europejskim partnerom w piłce nożnej sukcesów w okresie poprzedzającym europejski miesiąc sportu. Narodowe reprezentacje piłkarskie Hiszpanii, Włoch, Czech, Słowacji i Niemiec, z których każda jest oficjalnie sponsorowana przez TCL, pomyślnie zakwalifikowały się jako uczestnicy lub gospodarz do rywalizacji w 2024 roku. Spółka jest zaszczycona, mogąc wspierać tak uzdolnionych graczy i przybliżać magię piłki nożnej milionom odbiorców w całej Europie dzięki najnowocześniejszej technologii multimedialnej.

Opowiadając się za promowaniem wielkości i udostępnianiem magicznych chwil dla wszystkich, firma TCL ukierunkowała swoje prace badawczo-rozwojowe na opracowanie najbardziej zaawansowanej linii telewizorów wyposażonych w najnowocześniejszą technologię wyświetlania i udoskonalone funkcje transmisji sportowych, które pozwolą kibicom na całym świecie poczuć się częścią akcji.

Seria QD-Mini LED od TCL: rozwiązanie idealne pozwalające na całkowite zaangażowanie się w rywalizację sportową

Przygotowując się do wydarzeń sportowych w 2024 roku, koncern TCL zaprezentował wyjątkową linię telewizorów, dzięki którym każdy moment zapierający dech w piersiach zostanie oddany w najdrobniejszych szczegółach. Flagowy QD-Mini LED TV X955 i najwyższej klasy QD-Mini LED TV C955 zostały wyposażone w procesor AiPQ 3.0 z algorytmem uczenia maszynowego, który zapewnia niezrównaną płynność obrazu.

Wykorzystując potencjał sztucznej inteligencji, funkcja Motion Clarity Pro automatycznie wykrywa szybko poruszające się obiekty w odniesieniu do ich rozmiaru i pozycji w obrazie. Po zidentyfikowaniu piłki zmierzającej w kierunku bramki system ten intuicyjnie przelicza ruch na liczbę klatek. Współdziałanie ze zmienną częstotliwością odświeżania wynoszącą 144 Hz, która może dostosowywać się do poszczególnych klatek wejściowych w czasie rzeczywistym i zapewnia widzowi najwyraźniejszy widok oddanego strzału na bramkę przy znacznym ograniczeniu rozmycia ruchu, co przekłada się na najwyższą klarowność obrazu.

Całkowicie realistyczne wrażenia zapewnione są poprzez zastosowanie wyrazistych kolorów, które można zobaczyć zarówno na boisku, jak i poza nim – od jaskrawych strojów reprezentacji narodowych po najbardziej zielone nawierzchnie boisk. „Tryb sportowy” automatycznie klasyfikuje zawartość obrazu w oparciu o percepcję sztucznej inteligencji, odpowiednio dostosowując parametry jakości w zakresie jasności, kontrastu, koloru i rozdzielczości. Uzyskany efekt to zdumiewająco żywe odwzorowanie stadionowych wrażeń wyrażone w ponad miliardzie kolorów.

Wyjątkowo duże ekrany gwarantujące maksymalny efekt

Podczas definiowania prawdziwie porywającego doświadczenia multimedialnego, rozmiar naprawdę ma znaczenie. Z tego względu TCL rozwija asortyment wyjątkowo dużych ekranów, oferując szereg wariantów o przekątnej 65 cali i większej. Modele TCL X955 z rewolucyjną jasnością szczytową oraz TCL C955 oferowane są w rozmiarach do 85" i 98" na wybranych rynkach. Jak przystało na światowego lidera w segmencie 98-calowych telewizorów, TCL przygotował znakomity i wyróżniający się na tle konkurencji 98-calowy model TCL P745 4K HDR, dzięki któremu znacznie więcej fanów niż kiedykolwiek wcześniej będzie mogło doświadczyć piękna gry w oczekiwany sposób.

Black Friday z TCL: najwyższy czas na aktualizację do QD-Mini LED

Nadszedł idealny moment, aby przygotować się na najbardziej ekscytujące sportowe lato - w ramach Black Friday firma TCL oferuje jeszcze większy wybór dużych telewizorów LED QD-Mini i inteligentnych urządzeń domowych zapewniających rozrywkę domową na najwyższym poziomie.

Model TCL QD-Mini LED TV C805 wyposażono w ogromny, 98-calowy ekran i porywający obraz 4K HDR, który gwarantuje, że każda rozgrywka jest pełna niezrównanego realizmu. Przy maksymalnej jasności 1600 nitów (w 98") kolory tętnią życiem, tworząc dynamiczne i realistyczne widowisko. Natywna zmienna częstotliwość odświeżania 144 Hz zapewnia niewiarygodnie płynny ruch przy dużych prędkościach, idealnie dostosowując się do dynamicznej akcji meczu piłkarskiego.

Cechą wyróżniającą prezentowany model są niesamowite możliwości HDR. Wspierana drużyna będzie zachwycać na ekranie oszałamiającym kontrastem i zakresem dynamiki, gwarantując niezapomniane wrażenia podczas kibicowania jej w drodze do zwycięstwa.

Zachęcamy do śledzenia zbliżających się finałów dzięki panoramicznym telewizorom TCL, które są już dostępne na wybranych rynkach w całej Europie.

* Wygląd, funkcje i dostępność produktu mogą się różnić w zależności od kraju/regionu.

TCL Electronics

Firma TCL Electronics (1070.HK) to szybko rozwijające się przedsiębiorstwo elektroniki użytkowej i wiodący gracz na międzynarodowym rynku telewizorów. Założona w 1981 roku firma prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym telewizorów, sprzętu dźwiękowego i urządzeń do inteligentnego domu. Odwiedź stronę internetową firmy https://www.tcl.com.

Źródło: TCL

Źródło informacji: PR Newswire