Rozwiązania AI na platformie Bybit to przyszłość tradingu kryptowalutowego

21.12.2023, 11:18aktualizacja: 21.12.2023, 11:20

PR Newswire/ Bybit

DUBAJ, ZEA, 21 grudnia 2023 r. /PRNewswire/ - Bybit, giełda kryptowalutowa ciesząca się według CoinGecko największym zaufaniem na świecie, ogłosiła wprowadzenie zestawu darmowych narzędzi tradingowych bazujących na sztucznej inteligencji. Są to najnowocześniejsze rozwiązania, które mają zrewolucjonizować trading kryptowalutowy.

Bybit dokonuje śmiałego posunięcia mającego na celu demokratyzację strategii tradingowych dla inwestorów reprezentujących wszystkie poziomy zaawansowania, tworząc nową kategorię narzędzi tradingowych (Trading Tools), która stanowi zbiór bazujących na sztucznej inteligencji rozwiązań ułatwiających użytkownikom zapoznanie się z nowymi technologiami i sprawiających, że są one przystępniejsze. Dotychczasowe doświadczenia pokazują, że dzięki drobiazgowej analizie statystycznej platforma AI zapewnia stabilny poziom zwrotu z inwestycji.

Według obliczeń Bybit łączna kwota inwestycji użytkowników giełdy dokonanych z użyciem najnowocześniejszych narzędzi tradingowych AI wyniosła aż 107 794 527 USD, co dobitnie dowodzi siły tradingu opartego na sztucznej inteligencji. Zaawansowane narzędzia w pełni wydobywają ogromny potencjał AI w zakresie budowania efektywnych strategii tradingowych.

Przed pojawieniem się sztucznej inteligencji trading z wykorzystaniem botów był domeną zaawansowanych użytkowników, wymagał bowiem dogłębnego zrozumienia zawiłych strategii tradingowych. Bybit diametralnie zmienił ten stan rzeczy, wprowadzając TradeGPT, który czerpie wiedzę od doświadczonych użytkowników (Master Traderów) zapewniających stały dopływ skutecznych strategii dla swoich followersów w oparciu o gromadzone na bieżąco dane rynkowe. W skład zbioru narzędzi tradingowych wchodzi Aurora AI – nowy produkt działający na bazie danych tradingowych z platformy Bybit, który dostarcza cechujące się wysokim yieldem i stabilnością strategie arbitrażowe do handlu wysokiej częstotliwości.

„Bybit od samego początku znajduje się w forpoczcie działań integrujących technologie w obszarze kryptowalut - powiedział Ben Zhou, współzałożyciel i dyrektor generalny. - Pakiet narzędzi tradingowych Trading Tools wpisuje się w tą wizję, dając traderom dostęp do mocy sztucznej inteligencji, która pozwala wykorzystywać nadarzające się okazje bez konieczności posiadania rozległej wiedzy na temat strategii tradingowych”.

Bybit uruchomi również funkcję inteligentnej klasyfikacji wiadomości tradingowych zapewniającą dostęp do informacji z mediów społecznościowych i opinii ekspertów w czasie rzeczywistym, aby traderzy mogli być cały czas na bieżąco i podejmować działania wyprzedzające. Trading Tools to coś więcej niż drobny lifting. To duży krok naprzód w danocentrycznym myśleniu o inwestowaniu, jakiego rynek kryptowalutowy do tej pory nie widział.

#Bybit / #TheCryptoArk

Bybit

Bybit, trzecia co do wielkości giełda kryptowalutowa skupiająca 20 milionów użytkowników, powstała w 2018 r. i stanowi profesjonalną platformę, na której inwestorzy i traderzy kryptowalutowi mogą korzystać z ultraszybkiego silnika dopasowującego, całodobowej obsługi klienta oraz wielojęzycznego wsparcia. Bybit jest dumnym partnerem mistrzów świata konstruktorów i kierowców Formuły 1 – zespołu Oracle Red Bull Racing.

Więcej informacji na temat Bybit: Bybit Press.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2305277/Image.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2267288/4465717/Logo.jpg

Źródło: Bybit

KONTAKT:

E-mail: media@bybit.com

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie https://www.bybit.com

Aktualności publikowane są w grupach i na profilach Bybit w mediach społecznościowych:

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X (Twitter) | YouTube

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 21.12.2023, 11:18