Na targach CES 2024 TCL zaprezentuje czołową ofertę technologiczną i rozwiązania, które inspirują do wielkości

22.12.2023, 08:42aktualizacja: 22.12.2023, 08:46

PR Newswire/ TCL Electronics

SHENZHEN, Chiny, 21 grudnia 2023 r. /PRNewswire/ -- TCL Electronics, wiodąca marka elektroniki użytkowej oraz jedna z dwóch czołowych marek telewizorów na świecie, ogłosiła dzisiaj, że będzie uczestniczyć w corocznych targach Consumer Electronics Show (CES), które odbędą się w Las Vegas w styczniu 2024 r. Spółka zaprezentuje ponad sto przełomowych produktów wchodzących w skład jej wiodącej oferty technologicznej, która obejmuje 15 kategorii produktów, m.in. telewizory QD-Mini LED, klimatyzatory TCL FreshIN, lodówki do zabudowy z serii TCL Free Built-In, pralki, bogate w funkcje urządzenia mobilne, okulary AR, wyświetlacze komercyjne i kompleksowe rozwiązania z zakresu inteligentnej energetyki.

Jako czołowa spółka w zakresie telewizorów wielkoekranowych i technologii Mini LED TCL zamierza przedstawić najnowsze przełomowe osiągnięcia w zakresie technologii wyświetlania obrazu na targach CES 2024 oraz po raz pierwszy zaprezentuje odbiorcom w regionie Ameryki Północnej jeden z największych telewizorów QD-Mini LED.

Oprócz nagradzanych systemów kina domowego spółka wprowadzi na rynek jedno z pierwszych w sektorze inteligentnych rozwiązań rozrywkowych opartych na połączonych urządzeniach mobilnych - smartfonach, tabletach, inteligentnych okularach itp. Znajdzie się wśród nich najnowsza technologia wyświetlaczy NXTPAPER zoptymalizowana pod kątem oczu ludzkich oraz okulary AR RayNeo z rewolucyjnym pełnokolorowym trójwymiarowym wyświetlaczem HUD oraz silnie rozwiniętymi funkcjami sztucznej inteligencji.

Wraz z renomowanymi partnerami na całym świecie TCL zamierza inspirować globalnych użytkowników do wielkości dzięki wielu przełomowym kolaboracjom, m.in. jako oficjalny partner telewizyjny Narodowej Ligi Futbolowej (NFL) w USA. Ponadto TCL wykaże zaangażowanie na rzecz lepszej, bardziej zrównoważonej przyszłości dzięki najnowszym inicjatywom środowiskowym, społecznym i zarządczym (ESG).

Spółka TCL odnotowała stały wzrost w pierwszych trzech kwartałach 2023 r. Telewizory TCL zajęły pierwsze miejsce pod względem dostaw ogółem na Filipinach, w Australii, w Mjanmie i Pakistanie. Dostawy telewizorów TCL w regionie północnoamerykańskim zwiększyły się w skali rok do roku o 11,4%, plasując spółkę na trzecim miejscu pod względem dostaw w Stanach Zjednoczonych. Jeśli chodzi o resztę świata, pod względem dostaw telewizory TCL zajmowały drugie miejsce we Francji i trzecie w Czechach i Szwecji. W przypadku urządzeń mobilnych smartfony TCL znalazły się w pierwszej trójce, jeśli chodzi o dostawy telefonów z Androidem w Ameryce Północnej. Pozostałe produkty TCL, między innymi klimatyzatory i okulary AR i X RayNeo, również znajdują się w czołówce na rynkach globalnych dzięki najnowszym innowacyjnym funkcjom.

Więcej informacji:

Konferencja prasowa TCL na CES 2024

Data i godzina: 11:00 (PST), 8 stycznia 2024 r.

Miejsce: Mandalay Bay, Islander Ballroom w North Convention Center

Stoisko TCL CES

Data: 9-12 listopada, 2024 r. Stanowisko: Las Vegas Convention Center, hala centralna nr 18708

TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) to czołowa marka elektroniki użytkowej i lider na międzynarodowym rynku telewizorów. Spółka prowadzi obecnie działalność w ponad 160 krajach na świecie. TCL specjalizuje się w badaniach, rozwoju i produkcji elektroniki użytkowej, w tym m.in. telewizorów, sprzętu dźwiękowego, urządzeń AGD, urządzeń mobilnych, inteligentnych okularów i wyświetlaczy komercyjnych. Odwiedź stronę internetową TCL na https://www.tcl.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2306229/image_5027930_39728813.jpg

Źródło: TCL Electronics