ENERGOAPARATURA SA (5/2024) Powołanie i ukonstytuowanie się Komitetu Audytu Rady Nadzorczej Spółki

24.01.2024, 14:26aktualizacja: 24.01.2024, 14:27

Raport bieżący 5/2024

Zarząd Energoaparatury S.A. z siedzibą w Katowicach informuje, że na posiedzeniu Rady Nadzorczej Energoaparatury S.A. w dniu 24 stycznia 2024 roku, Rada Nadzorcza Spółki, działając na podstawie działając na podstawie art. 128 ust. 1 i art. 129 ust. 1 Ustawy z dnia 11 maja 2017 r. o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1015) oraz §19 ust. 3 Statutu Spółki i §5 ust. 1 Regulaminu Rady Nadzorczej, powołała 3 osobowy Komitet Audytu Rady Nadzorczej Energoaparatura S.A. w składzie jak niżej, a następnie Komitet Audytu na posiedzeniu w tym samym dniu ukonstytuował się w następujący sposób:

1. Przewodniczący Komitetu Audytu - Pan Mariusz Saratowicz

2. Zastępca Przewodniczącego Komitetu Audytu - Pan Leszek Rejniak

3. Sekretarz Komitetu Audytu - Pani Natalia Rejniak

Podstawa prawna:

Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz