Rimini Street Japonia świętuje 10 lat wybitnej obsługi klienta i sukcesów w regionie

25.01.2024, 09:02aktualizacja: 25.01.2024, 09:07

Business Wire/Rimini Street, Inc.
Po dziesięciu latach nieprzerwanego wzrostu w Japonii Rimini Street prezentuje nowe biuro w Tokio i świętuje swoje starania na rzecz rozwoju zdolności regionu.

LAS VEGAS--(BUSINESS WIRE)-- Rimini Street, Inc. (Nasdaq: RMNI), dostawca kompleksowego wsparcia w zakresie oprogramowania firmowego oraz produktów i usług z dziedziny oprogramowania dla firm o zasięgu globalnym, wiodący podmiot zewnętrzny świadczący usługi wsparcia dla oprogramowania Oracle i SAP oraz partner Salesforce i AWS, świętuje dziesięć lat sukcesów od czasu rozpoczęcia działalności w Japonii. Ten istotny kamień milowy był okazją do uroczystego otwarcia nowego, rozbudowanego biura w Tokio stworzonego z myślą o rosnącej liczbie pracowników i służącego jako centrum strategicznych spotkań z kadrą kierowniczą i niemal 400 klientami.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20240124582858/pl/

„Od pierwszego klienta, który po dziś dzień z wielkim entuzjazmem współpracuje z naszą firmą, po dzisiejsze setki klientów z całej Japonii i niemal każdej branży, w tym renomowane marki o ponad stuletniej historii w regionie, jesteśmy niezmiernie wdzięczni za zaufanie, jakim darzą oni Rimini Street. Tak jak pierwszego dnia, również i dziś, po 10 latach, pozostajemy niezmiennie zobowiązani na rzecz świadczenia obsługi na wybitnym poziomie” - powiedział Seth Ravin, prezes i dyrektor generalny Rimini Street. - Nasza wizja, by zyskać pozycję najbardziej szanowanego i zaufanego partnera informatycznego, oraz trwały sukces w Japonii odzwierciedlają niezachwiane zaangażowanie firmy na rzecz doskonałości, innowacyjności oraz grona pracowników.

Rimini Street buduje społeczność kierownictwa zaangażowaną w przyszłość Japonii

W ciągu ostatniego dziesięciolecia regionalny oddział Rimini Street, którym od 2015 r. kieruje wiceprezes grupy i regionalny dyrektor generalny na Japonię, Yorio Wakisaka, ugruntował swoją pozycję jako lidera opinii i zaufanego partnera dyrektorów ds. IT oraz finansów. Obrazuje to niedawny program Street Smartzrealizowany w Tokio, który zgromadził 200 wpływowych dyrektorów ds. doświadczeń i liderów w branży IT w ramach jednego spotkania, pokazując, że region ten w dalszym ciągu zapewnia cenną platformę dla wizjonerów i znaczących kontaktów partnerskich.

„Nasze pierwsze spotkanie z klientami było kameralne, odbyło się w małej restauracji umożliwiającej bliskie rozmowy i wymianę pomysłów. Obecnie nasze wydarzenia pod szyldem Street Smart są uznawane za sztandarowe coroczne obowiązkowe imprezy zarówno dla klientów, jak i zaproszonych gości z Tokio i Osaki. Jesteśmy zaszczyceni uznaniem, jakim cieszy się Street Smart w społeczności biznesowej, której przedstawiciele zapominają wówczas na chwilę o tytułach i barierach konkurencyjnych, by pogłębiać wiedzę, rozwiązywać złożone problemy informatyczne i wspólnie kształtować dynamikę przyszłości Japonii przy wykorzystaniu technologii” - powiedział Wakisaka.

Przyciąganie najbardziej utalentowanych pracowników dzięki wybitnej kulturze

Podstawowe wartości Rimini Street, znane jako tzw. 4C: Company, Clients, Colleagues, Community (firma, klienci, współpracownicy i społeczność), są głęboko zakorzenione w całej firmie, a każdy jej oddział realizuje te wartości, stosując przy tym strategie wywierające największy wpływ w regionie. Dynamiczne i wspierające środowisko pracy Rimini Street Japonia zostało uhonorowane licznymi wyróżnieniami w dowód uznania kultury miejsca pracy, w tym prestiżowymi certyfikatami Great Place to Work ® już drugi rok z rzędu od czasu dołączenia do programu w 2022 r.

Jednym z najważniejszych aspektów wybitnego środowiska pracy Rimini Street jest czterodniowy elastyczny tydzień pracy, dzięki któremu pracownicy zyskują więcej czasu, by móc skoncentrować się na dbałości o dobre samopoczucie i równowadze pomiędzy życiem zawodowym i prywatnym. Od czasu wprowadzenia programu w lipcu 2022 r. pracownicy Rimini Street Japonia niezmiennie świadczą wybitną obsługę klienta przez całą dobę, przyczyniając się do doskonałego wyniku 4,9 na 5,0 w kategorii poziomu satysfakcji klientów w zakresie rozwiązanych zgłoszeń, a także udzielając odpowiedzi średnio w niecałe 2 minuty w przypadku zgłoszeń priorytetowych obsługiwanych przez dedykowanego, przypisanego inżyniera udzielającego pomocy w języku lokalnym.

„To proste. Zadowoleni pracownicy + wspólny cel = zadowoleni klienci. Ta receptura pomaga nam przyciągać i zatrzymywać najbardziej utalentowanych pracowników, świadczyć wybitną obsługę i z roku na rok nieustannie powiększać bazę klientów” - powiedział Tomonori Oku, wiceprezes ds. obsługi w Japonii. - Móc kierować działaniami naszych znakomitych inżynierów i gromadzić wspaniałe historie klientów podkreślające wybitną wartość dodaną uzyskiwaną dzięki naszym staraniom to niezwykła lekcja pokory.

Coraz więcej RMNI LOVE, z każdą kolejną darowizną i każdym kolejnym wydarzeniem wolontariackim

Fundacja Rimini Street, finansowany z zasobów firmy program charytatywny, rozpoczęła działalność w 2015 r. w celu wspierania potrzebujących społeczności. Jej działaniami kieruje globalny komitet sterujący reprezentujący różnorodny personel Rimini Street. Od powstania programu współpracownicy Rimini Street Japonia wielokrotnie łączyli siły w celu realizacji pamiętnych zespołowych działań wolontariackich i przekazywania darowizn finansowych i rzeczowych za pośrednictwem programu grantów przekazywanych w ramach plebiscytu pracowniczego.

„Zachęcamy współpracowników do nominowania ulubionych organizacji charytatywnych za pośrednictwem programu grantów przekazywanych w ramach plebiscytu pracowniczego, co umożliwia nam reprezentację lokalnej społeczności w wyjątkowy sposób. Inicjatywa ta pozwoliła na przekazanie znacznych środków organizacjom charytatywnym non profit z regionu, w tym organizacjom wspierającym rodziny, umożliwiającym dostęp do pożywnych posiłków, zapewniającym zatrudnienie osobom z wadami wzroku i nie tylko. Każda darowizna i każde wydarzenie ma szczególne miejsce w moim sercu” - powiedziała Reiko Osugi, dawna członkini komitetu Fundacji Rimini Street i administratorka ds. sprzedaży w Rimini Street.

W 2023 r. Rimini Street Japonia została wybrana do organizacji corocznego Programu Grantów RMNI LOVE, przeznaczając 50 000 USD na organizacje charytatywne z regionu, które przyczyniają się do realizacji misji, by „pozostawić świat lepszym”.

„Minione 10 lat osiągnięć naszego zespołu w regionie napawa mnie ogromną dumą. Nasza historia dopiero się rozpoczyna, podobnie jak nasza ścieżka wzrostu, i z niecierpliwością oczekujemy na możliwość wspólnego świętowania wielu kolejnych kamieni milowych ze społecznością Japonii, a zaczynamy od zaproszenia do wizyty w naszym nowym biurze, które mieści się na najwyższym piętrze budynku Gate City Ohsaki” - powiedział Ravin.

Informacje o Rimini Street, Inc.

Rimini Street, Inc. (Nasdaq: RMNI), spółka Russell 2000 ® jest dostawcą kompleksowego wsparcia w zakresie oprogramowania firmowego oraz produktów i usług z dziedziny oprogramowania dla firm o zasięgu globalnym, wiodącym podmiotem zewnętrznym świadczącym usługi wsparcia dla oprogramowania Oracle i SAP oraz partnerem Salesforce i AWS. Firma prowadzi działalność na całym świecie i oferuje kompleksową gamę ujednoliconych rozwiązań do prowadzenia, obsługi, personalizacji, konfiguracji, łączenia, ochrony, monitorowania i optymalizacji firmowych aplikacji, baz danych i oprogramowania technologicznego oraz do zarządzania w tym zakresie, umożliwiając klientom osiąganie lepszych wyników biznesowych, znaczne ograniczenie kosztów i przeznaczenie zasobów na innowacje. Jak dotąd ponad 5300 organizacji sklasyfikowanych w rankingach Fortune 500, Fortune Global 100, ze środkowego segmentu rynku, sektora publicznego i niemalże z każdej branży wybrało Rimini Street jako zaufanego dostawcę rozwiązań z zakresu oprogramowania dla firm. Więcej informacji znajduje się na stronie riministreet.com oraz na profilach Rimini Street w serwisach Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn. (IR-RMNI)

Wypowiedzi prognozujące

Pewne wypowiedzi w niniejszej informacji prasowej nie odnoszą się do danych historycznych, lecz stanowią wypowiedzi prognozujące na potrzeby zasad „Safe Harbor” zgodnie z Ustawą o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych z 1995 r. (Securities Litigation Reform Act of 1995). Słowa takie jak: „spodziewa się”, „wierzy”, „kontynuuje”, „mogłoby”, „obecnie”, „szacuje”, „oczekuje”, „przyszłość”, „zamierza”, „może”, „prognoza”, „planuje”, „możliwe”, „potencjalne”, „przewiduje”, „prognozuje”, „wydaje się”, „ma zamiar”, „powinien”, „będzie”, „byłoby” oraz podobne wyrażenia wskazują na wypowiedzi prognozujące. Wypowiedzi prognozujące obejmują m.in. wypowiedzi dotyczące oczekiwań spółki względem przyszłych wydarzeń, możliwości, globalnej ekspansji i innych inicjatyw rozwojowych oraz inwestycji spółki w te inicjatywy. Wypowiedzi te oparte są na różnych założeniach i bieżących oczekiwaniach kierownictwa spółki, nie są prognozami faktycznych wyników ani nie odnoszą się do danych historycznych. Takie wypowiedzi prognozujące podlegają czynnikom ryzyka i niepewności dotyczącym działalności spółki Rimini Street, przy czym rzeczywiste rezultaty mogą znacznie odbiegać od treści wypowiedzi prognozujących. Ryzyka i niepewności obejmują m.in. niekorzystne rozstrzygnięcia i koszty związane z toczącymi się postępowaniami sądowymi lub nowymi postępowaniami sądowymi, w tym decyzją sądu w sprawie nierozstrzygniętych odwołań lub wszelkich nowych roszczeń; dodatkowe koszty ponoszone w związku z zastosowaniem zakazów sądowych dotyczących określonych praktyk biznesowych spółki oraz ich wpływu na przychody i koszty w przyszłych okresach; zmiany otoczenia biznesowego, w którym prowadzi działalność Rimini Street, w tym wpływ wszelkich recesyjnych tendencji gospodarczych i wahania kursów walut, i zmiany ogólnych warunków finansowych, gospodarczych, regulacyjnych i politycznych wpływających na branżę, w której prowadzi działalność Rimini Street, oraz na branże, w których działalność prowadzą nasi klienci; ewolucję w środowisku zarządzania i wsparcia oprogramowania dla przedsiębiorstw, której doświadczają nasi klienci i potencjalni klienci, a także naszą zdolność do pozyskania i utrzymania klientów oraz dalszego rozwoju naszej bazy klientów; istotny poziom konkurencji w branży usług wsparcia w zakresie oprogramowania; wdrażanie przez klientów naszej rozbudowanej gamy produktów i usług oraz produktów i usług przewidzianych do wprowadzenia na rynek w przyszłości; naszą zdolność do utrzymania lub osiągnięcia wzrostu dochodów lub rentowności, zarządzania kosztami uzyskania przychodów oraz precyzyjnego przewidywania wysokości dochodów; szacunkowe dane dotyczące łącznego obsługiwanego przez nas rynku oraz spodziewane oszczędności klientów w stosunku do korzystania z usług innych dostawców; zmienność naszego cyklu sprzedaży, ryzyko związane ze wskaźnikami utrzymania, w tym naszą zdolność do ich precyzyjnego prognozowania; utratę co najmniej jednego członka zespołu zarządzającego; naszą zdolność do pozyskiwania i utrzymywania wykwalifikowanych pracowników oraz kluczowego personelu; trudności w zarządzaniu kwestią rentowności wzrostu; konieczność i możliwość zgromadzenia dodatkowego kapitału lub obsługi zadłużenia na korzystnych warunkach i zdolność spółki do generowania przepływów pieniężnych z działalności operacyjnej pozwalającą na zwiększone finansowanie inicjatyw rozwojowych; wpływ kwestii związanych z ochroną środowiska, sprawami społecznymi i ładem korporacyjnym (ESG); ryzyko związane z prowadzeniem działalności na szczeblu globalnym; naszą zdolność do zapobiegania nieuprawnionemu dostępowi do naszych systemów informatycznych i innym zagrożeniom cyberbezpieczeństwa, ochrony informacji poufnych naszych pracowników i klientów i zachowania zgodności z przepisami dotyczącymi prywatności i ochrony danych; naszą zdolność do utrzymania skutecznego systemu kontroli wewnętrznej nad sprawozdawczością finansową; naszą zdolność do utrzymania, ochrony i rozwoju naszej marki oraz własności intelektualnej; zmiany w przepisach i uregulowaniach, w tym zmiany w przepisach podatkowych lub niekorzystne skutki naszych interpretacji podatkowych, lub niezdolność do ustanowienia przez nas odpowiednich rezerw na zdarzenia podatkowe; wpływ naszych bieżących zobowiązań w zakresie obsługi zadłużenia w związku z naszym kredytem oraz zobowiązań finansowych i operacyjnych związanych z naszą działalnością i powiązanym ryzykiem stopy procentowej, w tym niepewności związanej z przejściem na SOFR lub inne wskaźniki referencyjne stopy procentowej; wystarczającą ilość środków pieniężnych i ich ekwiwalentów pozwalającą na spełnienie wymogu zachowania płynności; ilość i harmonogram wykupów, jeżeli będą realizowane, w ramach naszego programu wykupu akcji oraz naszą zdolność do podnoszenia wartości dla akcjonariuszy w ramach takiego programu; niepewność co do wartości długoterminowej kapitałowych papierów wartościowych Rimini Street; katastrofy zakłócające naszą działalność lub działalność naszych klientów, oraz ryzyka omawiane w rozdziale pt. „Czynniki ryzyka” w Sprawozdaniu Kwartalnym Rimini Street złożonym na formularzu 10-Q z dnia 1 listopada 2023 r. i okresowo aktualizowanym przez kolejne Sprawozdania Roczne na Formularzu 10-K, Sprawozdania Kwartalne na Formularzu 10-Q i Sprawozdania Bieżące na Formularzu 8-K, oraz inne dokumenty składane przez Rimini Street w Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (Securities and Exchange Commission). Ponadto wypowiedzi prognozujące zawierają oczekiwania, plany i prognozy przyszłych wydarzeń i opinie aktualne na dzień publikacji niniejszej informacji prasowej przez Rimini Street. Rimini Street przewiduje, że kolejne wydarzenia i kierunki rozwoju sytuacji wpłyną na zmianę oceny spółki Rimini Street. O ile Rimini Street może podjąć decyzję o aktualizacji wypowiedzi prognozujących w przyszłości, nie przyjmuje żadnego zobowiązania w tym względzie, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to wymagane przez prawo. Niniejsze wypowiedzi prognozujące nie powinny być traktowane jako rzetelna ocena spółki Rimini Street w terminie po dacie publikacji niniejszej informacji prasowej.

© 2024 Rimini Street, Inc. Wszelkie prawa zastrzeżone. „Rimini Street” jest znakiem towarowym zarejestrowanym przez spółkę Rimini Street, Inc. w Stanach Zjednoczonych i innych krajach, przy czym nazwa i logotyp Rimini Street, jak również logo z nich utworzone, oraz inne znaki z oznaczeniem TM są znakami towarowymi należącymi do Rimini Street, Inc. Pozostałe znaki towarowe pozostają własnością spółek, które je zarejestrowały, przy czym spółka Rimini Street nie jest powiązana z żadnym z tych posiadaczy znaków towarowych czy spółek ani ich nie promuje.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240124582858/pl/

Źródło: Rimini Street, Inc.

KONTAKT:

Janet Ravin