Bybit Web3 i LightCycle prezentują niezapomniane widowisko w wirtualnej rzeczywistości - koncert Robbiego Williamsa z okazji 25-lecia obecności piosenkarza na scenie

01.02.2024, 15:48aktualizacja: 01.02.2024, 15:54

PR Newswire/Bybit

DUBAJ, ZEA, 31 stycznia 2024 r. /PRNewswire/ -- Bybit, trzecia co do wielkości na świecie giełda kryptowalutowa pod względem wolumenu obrotów, już wkrótce poczyni kolejny krok w rewolucji Web3, jakim będzie wirtualny koncert Robbiego Williamsa z okazji 25-lecia jego obecności na scenie. Jest to efekt przełomowej współpracy Bybit z Hape2.0-LightCycle, oficjalnym partnerem wydarzenia. Bybit Web3 jest oficjalnym partnerem NFT koncertu - Official NFT Marketplace Partner. Oficjalny tytuł wydarzenia organizowanego przez LightCycle to „Robbie Williams Beyond Reality in LightCycle - A Virtual Music Experience”.

Oficjalna sprzedaż biletów na wirtualne widowisko i przedmiotów kolekcjonerskich prowadzona będzie za pośrednictwem rynku NFT działającego w ramach platformy Bybit Web3. Tym samym będziemy świadkami fuzji muzyki i technologii będącej urzeczywistnieniem wizji Bybit Web3. Wspólny projekt Bybit Web3 i LightCycle stanowi niezwykle ważny punkt w ewolucji Web3, ukazując niezmienną determinację, z jaką Bybit wprowadza pionierskie zmiany w rzeczywistości internetu trzeciej generacji.

Jest to zapowiedź nadchodzącej rewolucji, wskutek której technologia i rozrywka będą łączyć się w naturalną całość, tworząc niespotykaną dotąd platformę celebracji muzyki i wspólnoty w ramach uproszczonego otwartego dla wszystkich i równościowego ekosystemu.

Prezentowane przez LightCycle widowisko z udziałem ikony popu Robbiego Williamsa będzie historycznym wydarzeniem i najważniejszym koncertem 2024 r. w metawersum. Tym historycznym projektem, realizowanym we współpracy z LightCycle, platforma Bybit wyznacza nowy standard w branży rozrywki. Jako wyłączny oficjalny rynek NFT obsługujący sprzedaż biletów na ten przełomowy koncert i przedmiotów kolekcjonerskich w metawersum Bybit tworzy nowe oblicze rozrywki osadzonej w środowisku blockchain.

Bybit we współpracy z LightCycle wprowadzi do Web3 następujące trzy innowacje:

1. Pamiątki, bilety i paszport metawersum w jednym miejscu - będąc jednym z największych rynków NFT na świecie, Bybit stanowi wyłączny kanał sprzedaży biletów na koncert Robbiego Williamsa w metawersum, otwierając przed fanami artysty niespotykaną wcześniej możliwość wejścia do dynamicznego świata blockchain;

2. Prostsza i sprawniejsza obsługa dająca użytkownikom większą satysfakcję - intuicyjna platforma i duża prędkość realizacji transakcji, jakie oferuje Bybit, zmieniają to, jak kupujemy bilety, sprawiając, że cały proces przebiega bardzo szybko i bez trudności;

3. Wyrównane szanse dostępu dla fanów Robbiego Williamsa obejmujące zarówno środowisko Web3, jak i Web2 - dostępne będą różne możliwości wzięcia udziału w wirtualnym koncercie i towarzyszących mu wydarzeniach. Fani Robbiego Williamsa i użytkownicy Bybit mogą zakupić bilet na Bybit NFT Pro albo spróbować zdobyć darmowe wejściówki i merch koncertowy z autografami, które będą rozdawane w mediach społecznościowych.

„Współpraca ta stanowi dla Bybit Web3 ważny kamień milowy. Chcemy, by ludzie mogli zadomowić się w internecie trzeciej generacji, ale też otwieramy przed branżą rozrywkową nową przestrzeń rozwoju dzięki sprawnemu zaprzęgnięciu potencjału blockchain na rzecz kreowania wirtualnej rozrywki koncertowej - powiedział Ben Zhou, współzałożyciel i CEO Bybit. - Współpraca z LightCycle wpisuje się w nasze dążenia związane z kreowaniem wyjątkowej i immersyjnej oferty dla społeczności Web3, wychodząc poza ramy konwencjonalnej rozrywki”.

Komentarz Bobby’ego Chow, współzałożyciela i CEO LightCycle, na temat wyboru Bybit na oficjalnego wyłącznego partnera wydarzenia:

„Dążenia platformy Bybit w obszarze innowacji i jej silna pozycja na rynku NFT czynią z niej idealnego partnera dla LightCycle. Łączy nas wizja kreowania niezapomnianych wrażeń w wirtualnej rzeczywistości, a dzięki posiadanej przez Bybit wiedzy w zakresie technologii blockchain będziemy mogli zrealizować cel, jakim jest bezpieczna organizacja immersyjnego koncertu w metawersum. Wspólnie zamierzamy zmienić oblicze wirtualnej rozrywki. Koncert ten ma szczególne znaczenie, ponieważ nie chodzi w nim tylko o muzykę, ale przede wszystkim o wyznaczanie nowych granic możliwości w erze cyfrowej”.

Więcej informacji na temat projektu można znaleźć tutaj: https://learn.bybit.com/web3/buy-robbie-williams-virtual-concert-nfts/

#Bybit #BybitWeb3 #TheCryptoArk

Bybit Web3

Bybit Web3 wprowadza nową definicję tego, co znaczy otwartość w zdecentralizowanym świecie, tworząc prostszy, otwarty dla wszystkich i równościowy ekosystem. Stawiamy na współpracę z budowniczymi, twórcami i partnerami przestrzeni blockchain, zapraszając do niej zarówno entuzjastów kryptowalut, jak i osoby nimi zainteresowane. Nasza społeczność w ramach ekosystemu liczy ponad milion użytkowników portfeli oraz przeszło dziesięciu dużych partnerów, i stale rośnie.

Bybit Web3 posiada kompleksową ofertę produktów Web3, które stworzono z myślą o maksymalnym otwarciu i uproszczeniu dostępu do aktywów w Web3, a także ich wymiany, kolekcjonowania i pomnażania. Nasze portfele, rynki i platformy bazują na zabezpieczeniach i wiedzy, które sytuują Bybit w trójce największych giełd kryptowalutowych na świecie. Zaufało nam już 20 mln użytkowników na całym świecie.

Dołącz do rewolucji już teraz i wkrocz w przyszłość Web3 razem z Bybit.

Bybit

Bybit powstała w 2018 r. i jest trzecią co do wielkości giełdą kryptowalutową pod względem wolumenu obrotów, która skupia 20 mln użytkowników. Jest to profesjonalna platforma, na której traderzy i inwestorzy kryptowalutowi mogą korzystać z ultraszybkiego silnika dopasowującego, całodobowej obsługi klienta oraz wielojęzycznego wsparcia. Bybit jest dumnym partnerem aktualnych mistrzów świata konstruktorów i kierowców Formuły 1 - zespołu Oracle Red Bull Racing.

Więcej informacji można znaleźć na Bybit Press.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.bybit.com

Aktualności publikowane są w grupach i na profilach Bybit w mediach społecznościowych:

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X | Youtube

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2330956/Bybit_LightCycle_RW_NFT_Sample.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2311075/Bybit_Web3_Logo.jpg

Źródło: Bybit