Nauka i technologie

Guide Sensmart buduje system badawczo-rozwojowy i produkcyjny łańcucha przemysłowego z wykorzystaniem pełnego zakresu promieniowania podczerwonego

04.04.2024, 09:14aktualizacja: 04.04.2024, 09:16

WUHAN, Chiny, 3 kwietnia 2024 r. /PRNewswire/ - W ostatnim czasie czołowy chiński dziennik „People's Daily” opublikował artykuł zatytułowany „Wspinaczka na nowe szczyty i rozwój nowej dynamiki”, w którym przedstawił i niezwykle pozytywnie ocenił dotychczasowe osiągnięcia organizacji Guide Group w zakresie badań i rozwoju oraz produkcji układów scalonych.

Na przestrzeni lat firma Guide Sensmart („Spółka”) koncentrowała się na innowacjach technologicznych. Od produkcji podzespołów na podczerwień po kompleksowe systemy optoelektroniczne, Spółka zbudowała wiodący system badawczo-rozwojowy i produkcyjny w całym łańcuchu przemysłu urządzeń wykorzystujących podczerwień:

- W 2014 roku do produkcji seryjnej wprowadzono niechłodzone czujniki podczerwieni;

- W 2015 roku do produkcji seryjnej wprowadzono chłodzone czujniki podczerwieni;

- W 2017 roku z powodzeniem opracowano wysokowydajne chłodzone jednokolorowe megapikselowe układy czujników podczerwieni;

- W 2021 roku wprowadzono na rynek megapikselowe dwukolorowe dwuzakresowe czujniki podczerwieni i rozpoczęto ich produkcję seryjną;

- W styczniu 2024 roku projekt „Kluczowe technologie i industrializacja wysokowydajnej produkcji układów detekcji podczerwieni” przeszedł pomyślnie ocenę panelu ekspertów akademickich.

Dzięki samodzielnie opracowanym układom detektorów podczerwieni Spółka może zaoferować użytkownikom szereg urządzeń, oprogramowania i rozwiązań, zapewniając wsparcie dla takich sektorów jak energetyka, monitoring bezpieczeństwa, monitoring przemysłowy, inteligentny dom, noktowizja zewnętrzna itp.

Wykorzystując na przykład algorytmy sztucznej inteligencji (SI) i duże modele (LM), firma Guide Sensmart dostosowała i opracowała nowy inteligentny termiczny system monitorowania zdalnego dla elektrowni cieplnej, który znacznie poprawia wydajność kontroli oraz zapewnia komfort pracownikom. „W przeszłości personel był zobowiązany do sprawdzenia setek punktów w elektrowni cieplnej, co często zajmowało kilka dni”. Kierownik ds. badań i rozwoju Cui z Guide sensmart wyjaśnił, że „obecnie obsługa techniczna może monitorować stan wszystkich urządzeń w czasie rzeczywistym, przebywając w centrum sterowania”.

Guide Sensmart zamierza konsekwentnie dążyć do innowacji technologicznych, stosując rozwiązania wykorzystujące podczerwień w celu zaspokojenia potrzeb klientów i zapewnienia jeszcze bardziej zaawansowanych, wydajnych i wygodnych produktów.

Guide Sensmart

Guide Sensmart produkuje układy obrazowania termowizyjnego w podczerwieni z siecią sprzedaży obejmującą 70 krajów i regionów świata. Dalsze informacje dostępne są na stronie https://www.guideir.com/

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2378433/Guide_Sensmart_production_line.jpg

Źródło: Guide Sensmart