Nauka i technologie

Bybit ustanawia wysokie standardy branżowe dzięki audytowi Proof of Reserves: zweryfikowano 40 tokenów

05.04.2024, 16:16aktualizacja: 05.04.2024, 16:22

PR Newswire/Bybit

DUBAJ, Zjednoczone Emiraty Arabskie, 5 kwietnia 2024 r. /PRNewswire/ -- Bybit, trzecia co do wielkości na świecie giełda kryptowalutowa pod względem wolumenu obrotów, po raz kolejny pokazuje swoje zaangażowanie w zapewnienie przejrzystości i bezpieczeństwa poprzez rozszerzenie zakresu audytu Proof-of-Reserves (dowód rezerw), który obecnie obejmuje 40 tokenów, co jest najwyższą wartością w branży.

W ramach ostatnio podjętych działań firma Bybit ogłosiła, że każda z 40 kryptowalut, w tym nowo dodane WLD, AGI, APEX, BEAM, FET, GALA, IMX, RNDR i SHRAP, ma pełne zabezpieczenie na poziomie do 150%. Stawia to Bybit na pozycji lidera w branży, który przewyższa konkurencję pod względem łącznej liczby poddanych audytowi aktywów.

Niestrudzone dążenie firmy Bybit do otwartości zdobyło szerokie uznanie, co odzwierciedla doskonała ocena zaufania (10/10) przyznana przez CoinGecko oraz rating 'AA' w najnowszym raporcie dotyczącym standardów giełd kryptowalutowych „CCData Crypto Exchange Benchmark Report”. Te wyróżnienia podkreślają to, że Bybit jest giełdą kryptowalut, która wdraża najlepsze praktyki branżowe.

„Nasze niezłomne zaangażowanie w weryfikację rezerw jest świadectwem naszej wiary w budowanie zaufania na podstawie twardych danych - powiedział Ben Zhou, współzałożyciel i CEO Bybit. - Dla nas zapewnienie takiego potwierdzenia stanu rezerw jest nie tylko praktyką, którą realizujemy, lecz także koniecznością. Jest dla naszych użytkowników gwarancją, że ich inwestycje znajdują się w bezpiecznych rękach i że zarządzamy nimi, przestrzegając najbardziej rygorystycznych standardów w branży”.

Bybit stosuje precyzyjnie skonstruowany system portfeli, obejmujący portfele zimne, ciepłe i gorące, aby zoptymalizować bezpieczeństwo przy równoczesnym utrzymaniu płynności niezbędnej dla transakcji użytkowników. Ta solidna infrastruktura bezpieczeństwa, umocniona dodatkowo dzięki partnerstwom z instytucjami powierniczymi - Fireblocks i Copper - zapewnia czołową pozycję giełdy Bybit na rynku kryptowalut, oferując bezpieczeństwo i przejrzystość zarówno klientom indywidualnym, jak i instytucjonalnym.

#Bybit / #TheCryptoArk

Bybit

Bybit, trzecia co do wielkości giełda kryptowalutowa skupiająca 25 milionów użytkowników, powstała w 2018 r. i stanowi profesjonalną platformę, na której inwestorzy i traderzy kryptowalutowi mogą korzystać z ultraszybkiego silnika dopasowującego, całodobowej obsługi klienta oraz wielojęzycznego wsparcia. Bybit jest dumnym partnerem mistrzów świata konstruktorów i kierowców Formuły 1 - zespołu Oracle Red Bull Racing.

Więcej informacji na temat Bybit: Bybit Press.

Kontakt dla przedstawicieli mediów: media@bybit.com

Szczegółowe informacje znajdują się na stronie https://www.bybit.com

Aktualności publikowane są w grupach i na profilach Bybit w mediach społecznościowych:

Discord | Facebook | Instagram | LinkedIn | Reddit | Telegram | TikTok | X | Youtube

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2267288/Logo.jpg

Źródło: Bybit