T-Mobile otwiera w Warszawie innowacyjny salon Magenta Experience Center

25.04.2024, 13:31aktualizacja: 25.04.2024, 13:58

Fot. PAP/ S. Leszczyński (1)
Pierwszy w Polsce Magenta Experience Center sieci T-Mobile został otwarty w 24 kwietnia w warszawskiej Galerii Mokotów. Naszpikowany najnowszymi technologiami salon o powierzchni 240 m2 oprócz standardowych usług oferuje powierzchnię coworkingową i studio do realizacji podcastów.

Goście Magenta Experience Center (MEC) wkraczają do interaktywnego świata innowacyjnych technologii, gdzie mogą zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami z wykorzystaniem sztucznej inteligencji, rozszerzonej rzeczywistości czy internetu rzeczy. W MEC można przetestować konsole, gogle VR i AR, drukarkę 3D, drukarkę folii ochronnych czy inteligentne sprzęty domowe. Znajduje się tu także największy phone wall w Polsce oraz stoisko z dronami.

„Nowe technologie to styl życia, do którego chcemy zachęcić każdego bez względu na wiek, płeć czy kompetencje cyfrowe. Jednak technologia, choć jest bardzo ważna, nigdy nie zastąpi relacji międzyludzkich. Dlatego nasi klienci mogą wybierać, czy wolą dostęp do oferty T-Mobile poprzez kanały cyfrowe, czy poprzez bezpośrednie relacje z naszymi doradcami” - podkreślił Andreas Maierhofer, prezes zarządu T-Mobile Polska.

Prezes T-Mobile Polska dodał, że przestrzeń Magenta Experience Center, gdzie o technologiach można porozmawiać przy kawie i w otoczeniu zieleni, inspiruje gości do wdrażania proekologicznych rozwiązań we własnym domu czy miejscu pracy.

„Ekologia i działania realizowane w duchu ESG są wpisane w nasze DNA. W nowej przestrzeni wykorzystujemy materiały z recyklingu, korzystamy z zielonej energii, a nasi goście znajdą tu specjalny pojemnik, do którego można wrzucić stary, niepotrzebny telefon i tym samym wesprzeć Szlachetną Paczkę” - zaznaczył Andreas Maierhofer.

Magenta Experience Center w Galerii Mokotów oferuje klientom wygodną przestrzeń coworkingową oraz profesjonalne studio do realizacji podcastów. MEC to także przestrzeń edukacyjna - już wkrótce T-Mobile Polska będzie organizować w multimedialnej i interaktywnej przestrzeni spotkania z ekspertami ds. cyberbezpieczeństwa, hackatony czy premiery nowych urządzeń.

„MEC to inspirujące miejsce spotkań, wspólnej pracy i edukacji. Chcemy, aby nasi klienci i wszyscy odwiedzający mogli tu nie tylko doświadczać nowych technologii i możliwości, jakie daje Magenta, ale też pragniemy, by poczuli się naprawdę wyjątkowo”- powiedział Goran Markovic, członek zarządu, dyrektor ds. B2C w T-Mobile Polska.

Bieżące informacje o organizowanych spotkaniach, warsztatach i wszelkie ciekawostki związane z Magenta Experience Center można znaleźć na stronie https://www.t-mobile.pl/r/mec oraz w społecznościowych kanałach Magenta Experience Center na Instagramie oraz Facebooku.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

Data publikacji 25.04.2024, 13:31