CAPTOR THERAPEUTICS SA (11/2024) Zawarcie umowy dotyczącej fazowania projektu CT-03

07.05.2024, 10:33aktualizacja: 07.05.2024, 10:34

Raport bieżący 11/2024

Zarząd spółki Captor Therapeutics S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Spółka"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 55/2023 z 13 listopada 2023 r. oraz raportu bieżącego nr 7/2024 z dnia 6 marca 2024 r., informuje, że dzisiaj zawarł z Narodowym Centrum Badań i Rozwoju ("NCBR") umowę o dofinansowanie II fazy projektu CT-03 w ramach programu Funduszy Europejskich dla Nowoczesnej Gospodarki (FENG) ("Umowa").

Zgodnie z Umową realizacja II fazy projektu CT-03 powinna się zakończyć w maksymalnym terminie do 31.07.2026 roku, natomiast kwota dofinansowania do wykorzystania od 1 stycznia 2024 r., tj. w przedłużonym okresie trwania projektu, to 4 976 940,75 PLN. Powyższy termin oraz kwota są zgodne z wnioskowanymi przez Spółkę o czym Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 55/2023 z 13 listopada 2023 r.

Umowa zawiera standardowe postanowienia zwyczajowo stosowane w umowach dotyczących dofinansowania ze środków publicznych zawieranych przez NCBR.

Spółka będzie informować o dalszych postępach w zakresie projektów Spółki zgodnie z wymogami prawnymi.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz