KPPD SA (17/2024) Powołanie Zarządu Spółki na nową kadencję.

28.05.2024, 15:44aktualizacja: 28.05.2024, 15:45

Raport bieżący 17/2024

Zarząd KPPD-Szczecinek SA informuje, że w dniu 28.05.2024 r. Rada Nadzorcza Spółki, w związku z upływem dotychczasowej kadencji, powołała Zarząd na nową wspólną pięcioletnią kadencję, jednocześnie zwiększając jego skład do trzech osób:

Pana Marka Szumowicza-Włodarczyka jako Prezesa Zarządu,

Panią Bożenę Czerwińską-Lasak jako Wiceprezes Zarządu,

Pana Roberta Lubczyka jako Członka Zarządu.

Pan Marek Szumowicz-Włodarczyk

Wykształcenie wyższe techniczne w zakresie technologii drewna, 1979-1984 Akademia Rolnicza w Poznaniu. Uczestnik cyklu szkoleń dla kadry menedżerskiej. Od 1984 r. pracuje w KPPD-Szczecinek SA. W latach 1984-1986 jako Starszy Mistrz ds. koordynacji produkcji w ZPD w Świerczynie, następnie od 1986 do 1993 r. Zastępca Dyrektora ZPD Świerczyna. W latach 1993 - 2008 Dyrektor ZPD Drawsko Pomorskie. Z dniem 03.06.2008 r. powołany na stanowisko Prezesa Zarządu KPPD-Szczecinek S.A.

Pan Marek Szumowicz-Włodarczyk nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, ani nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, spółki kapitałowej, ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest wpisany do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Pani Bożena Czerwińska-Lasak

Absolwentka Wydziału Ekonomiki Transportu Uniwersytetu Szczecińskiego. Ukończyła również na tej uczelni podyplomowe studia menadżerskie MBA.

Od 1988 r. zatrudniona w KPPD-Szczecinek S.A. na stanowiskach kolejno: Starszy Referent, Zastępca Kierownika Działu Ekonomicznego, Kierownik Działu Zasobów Ludzkich, a od 2003 r. zajmuje stanowisko Dyrektora Finansowego. Z dniem 01.01.2009 r. powołana na stanowisko Wiceprezesa - Dyrektora Finansowego.

Pani Bożena Czerwińska-Lasak nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, ani nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, spółki kapitałowej, ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest wpisana do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Pan Robert Lubczyk

Wykształcenie wyższe techniczne, w zakresie technologii drewna 1992-1998 SGGW Wydział Technologii Drewna. W latach 2002-2003 uczestnik GFKM Podyplomowego Studium Menedżerskiego. W KPPD-Szczecinek pracuje od 1999 r. początkowo jako Koordynator ds. produkcji i sprzedaży w ZPD Sławoborze, a następnie w ZPD Białogard. Od 2000 r. zatrudniony w ZPD Manowo, najpierw jako Mistrz, a od 18.09.2000 r. i obecnie Dyrektor ZPD Manowo.

Pan Robert Lubczyk nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Spółki, ani nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej, spółki kapitałowej, ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Nie jest wpisany do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz