Nauka i technologie

Guidewire gratuluje zwycięzcom pierwszego wirtualnego hackathonu DEVHack

03.06.2024, 09:34aktualizacja: 03.06.2024, 09:39

SAN MATEO, Kalifornia--(BUSINESS WIRE)-- Guidewire (NYSE: GWRE) gratuluje zwycięzcom wydarzenia DEVHack 2024, pierwszego wirtualnego hackathonu Guidewire opracowanego w celu zaangażowania największej sieci programistów z branży ubezpieczeń majątkowych i wypadkowych z myślą o wykorzystaniu ich specjalistycznych zdolności do rozwiązania prawdziwych problemów biznesowych. Wyłącznym sponsorem wydarzenia był partner sojuszu Guidewire PartnerConnect Solution i preferowany dostawca usług w chmurze, Amazon Web Services (AWS). Oto zwycięzcy w 2024 r.:

Pierwsze miejsce: drużyna „Hacker Space” z EY w dowód uznania za oparte na AI rozwiązanie do racjonalizacji produktów.

Drugie miejsce: drużyna „Sustainability for Survival” z Capgemini w dowód uznania za rozwiązanie do ekologicznej jazdy (Drive Greener).

Trzecie miejsce: drużyna „Acinivoyage” z Acini w dowód uznania za zautomatyzowane rozwiązanie do przetwarzania reklamacji z tytułu zakłóceń podróży lotniczych.

W gronie pięciorga nagrodzonych finalistów znalazły się również drużyny „Xclaim Wizards” i „From Italy with Code” z FINCONS. Demonstracyjne filmiki przedstawiające prace wszystkich pięciorga finalistów oraz więcej informacji na temat nagrodzonych projektów można znaleźć na stronie internetowej Guidewire dla programistów.

„Gratulujemy zwycięzcom pierwszego wydarzenia DEVHack i serdecznie dziękujemy wszystkim kandydatom i uczestnikom - powiedział Michael Howe, dyrektor ds. produktu w Guidewire. - Hackathon oraz nasz szczyt DEVSummit posłużyły do zjednoczenia i uczczenia globalnej społeczności programistów Guidewire, którzy razem z nami realizują misję doskonalenia branży ubezpieczeń majątkowych i wypadkowych. Wspaniale było móc podziwiać wybitne umiejętności, bogate doświadczenie i niesamowitą pasję, z jakimi mieliśmy do czynienia w tym wydarzeniu. Ponadto współpraca z AWS, który wsparł oba programy, była nieodzowna dla umożliwienia dokonania tych przykładowych innowacji programistów za pomocą rozwiązania Guidewire w chmurze”.

Spośród ponad 130 zgłoszeń zespołowych wyłoniono jedynie 25 drużyn, które zmierzyły się w hackathonie. Od 8 marca do 1 kwietnia 2024 r. drużyny te niestrudzenie pracowały nad swoimi rozwiązaniami, wykorzystując środowisko programistyczne zaopatrzone w InsuranceSuite z wykorzystaniem wersji Innsbruck platformy Guidewire w chmurze. Po zakończeniu okresu nadsyłania zgłoszeń wraz z demonstracyjnymi filmikami i pisemnymi raportami każde z nich zostało ocenione przez jury. Pięć najlepszych projektów znalazło się w gronie finalistów ogłoszonych 24 kwietnia 2024 r. podczas wydarzenia Guidewire DEVSummit, które odbyło się w Bengaluru (Indie).

Publiczne głosowanie w celu wyłonienia zwycięzcy spośród pięciorga finalistów trwało 20 godzin i oddano w nim 5622 głosy. Zdobywców pierwszego, drugiego i trzeciego miejsca wyłoniono na podstawie punktacji przyznanej przez jury oraz wyniku publicznego głosowania. Laureatów ogłoszono podczas uroczystości zamykającej szczyt Guidewire DEVSummit w dniu 25 kwietnia 2024 r.

Więcej informacji na temat programu Guidewire dla programistów można znaleźć na stronie internetowej Guidewire dla programistów oraz subskrybując newsletter Guidewire dla programistów.

Informacje o oprogramowaniu Guidewire

Guidewire to zaufana platforma ubezpieczycieli specjalizujących się w ubezpieczeniach majątkowych i wypadkowych, umożliwiająca im efektywną komunikację, innowacyjność oraz rozwój. Rozwiązanie łączy technologie cyfrowe, kluczowe elementy, analizy i uczenie maszynowe w celu dostarczenia platformy jako usługi w chmurze. Ponad 540 ubezpieczycieli z 40 krajów, od nowych przedsiębiorstw po największe i najbardziej złożone przedsięwzięcia, korzysta z platformy Guidewire.

Jako partner pozostający u boku klientów Guidewire nieustannie ewoluuje, aby stale wspomagać ich sukces. Firma jest dumna z niezrównanych osiągnięć pod względem implementacji i może się poszczycić ponad 1600 udanymi projektami wspieranymi przez największy zespół BiR oraz ekosystem partnerów w branży. Nasza platforma dostarcza setki aplikacji przyspieszających integrację, lokalizację i innowacje.

Więcej informacji na stronie www.guidewire.com oraz na profilach firmy w serwisach X (dawniej Twitter) i LinkedIn.

UWAGA: Informacje na temat znaków towarowych Guidewire są dostępne na stronie https://www.guidewire.com/legal-notices.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240531612276/pl/

Źródło: Guidewire Software

Melissa Cobb

menedżerka wyższego szczebla ds. public relations